HS: Demarien al-Taee myöntää, että on voinut kirjoittaa parjaavia kommentteja juutalaisista, kurdeista, sunneista ja homoista

Al-Taee kertoo, ettei muista sanatarkasti mitä on kirjoittanut.

Hussein al-Taee.

26.4.2019 9:55

Kevään eduskuntavaaleissa kansanedustajaksi nousseen Sdp:n Hussein al-Taeen Facebook-päivityksistä nousi viime viikolla kohu. Al-Taee muun muassa rinnasti lokakuun lopulla 2014 Israelin ja Isiksen toiminnan.

Al-Taee on pahoitellut viestejä ja esitti tiistaina anteeksipyyntönsä myös puolueensa SDP:n eduskuntaryhmälle.

Julkisuudessa olleet Facebook-viestit ovat olleet avoimissa Facebook-ryhmissä. Nyt hän kertoo Helsingin Sanomille, että on saattanut kirjoitaa myös muita, vähemmistöjä solvaavia viestejä.

HS kertoo, että torstaina al-Taee suostui puhumaan puhelimessa runsaat 20 minuuttia. Hän vetosi yhä muistiinsa mutta sanoi, että olisi voinut kirjoittaa HS:n hänelle näyttämät kommentit. Näissä kirjoituksissa parjattiin juutalaisia, kurdeja, sunneja ja homoja.

– Olen yrittänyt palauttaa mieleeni erilaisia kuvia. Ja osaan niistä sanoa ainoastaan sen, että muistan elämästäni ne kohdat. Muistan, että olisin voinut kirjoittaa jotain sellaista. Mutta en muista sanatarkasti, mitä olen kirjoittanut, Al-Taee sanoo HS:lle.

Myös STT on syksyn ja talven aikana pyrkinyt selvittämään saamiaan ja myöhemmin verkossa levinneiden jyrkkää kieltä vähemmistöistä sisältävien kuvakaappausten todenmukaisuutta, mutta ei ole pystynyt niitä todentamaan. Kuvakaappaukset on väitetysti otettu vuonna 2015.

CMI kiisti STT:lle näiden kuvakaappausten aitouden viime vuoden lopulla. CMI kertoi, että viestit ovat väärennettyjä.

Al-Taee on nyt huhtikuussa kuitenkin itse sanonut STT:lle, ettei kiistä näitäkään viestejä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?