Mies lupasi antaa alkoholia ja tupakkaa – raiskasi törkeästi asuntoon menneen 16-vuotiaan tytön - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mies lupasi antaa alkoholia ja tupakkaa – raiskasi törkeästi asuntoon menneen 16-vuotiaan tytön

Julkaistu: 25.4.2019 12:38

Käräjäoikeus oli hylännyt syytteen törkeästä raiskauksesta. Hovioikeus tuomitsi ja passitti raiskaajan heti vankilaan.

Helsingin hovioikeus tuomitsi 30-vuotiaan miehen 16-vuotiaan tytön törkeästä raiskauksesta. Vantaan käräjäoikeus oli aiemmin hylännyt tässä asiassa miestä koskevan syytteen.

Helsingin hovioikeus tuomitsi Bekas Abbas Saidin törkeästä raiskauksesta, kolmesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin, kolmesta huumausainerikoksesta ja seksuaalipalvelujen ostamisen yrityksestä nuorelta kolmen vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Hovioikeus määräsi miehen heti vangittavaksi.

Vantaan käräjäoikeus oli aiemmin langettanut miehelle muista kuin törkeästä raiskauksesta 1,5 vuotta ehdollista vankeutta.

16-vuotias tyttö oli jutellut miehen kanssa noin viikkoa ennen tapahtumia Snapchatissa, jossa mies oli seurannut tyttöä kauan. Tapahtumapäivänä tyttö oli pyytänyt mieheltä alkoholia. He tapasivat Tikkurilan juna-asemalla. Mies ei tuonutkaan alkoholia asemalla, vaan pyysi tytön mukaansa asunnolle.

Tytön kaverit jäivät asemalle. Tyttö otti miehen rekisterinumeron muistiin ja lähetti sen varmuuden vuoksi kavereilleen.

Tyttö sanoi miehelle olevansa 17-vuotias. Mies valehteli iäkseen 22 vuotta. Todellisuudessa mies oli tuolloin 29-vuotias. Mies kysyi haluaisiko tyttö seksiä, mistä tyttö kieltäytyi.

Asunnolla mies sanoi lyövänsä, jos tyttö huutaa tai vastustaa. Hän piti tytöstä kiinni ja raiskasi tämän. Anaaliyhdyntä oli suojaamaton.

Teon jälkeen mies pakkasi tytölle mukaan 12 olutta, tupakkaa ja karkkia ja kuljetti tytön takaisin asemalle. Kaverit huomasivat heti, ettei kaikki ollut kunnossa. Tyttö oli järkyttynyt ja hysteerinen ja hänellä oli kipuja.

Hovioikeuden mukaan uhrin kertomus sukupuoliyhteydestä, käytetystä pakosta ja tapahtumien taustoista oli johdonmukainen ja yksityiskohtainen. Hovioikeus arvioi eri tavalla lääkärilausuntoja ja oikeuslääketieteellisen tutkimuksen tuloksia ja katsoi niidenkin osaltaan tukevan tytön kertomusta.

Hovioikeus katsoi, että miehen kertomus tapahtumien kulusta oli sinänsä mahdollinen, mutta mitään sitä tukevaa näyttöä ei ollut. Mies myönsi ehdottaneensa seksiä, mutta kiisti olleensa sukupuoliyhteydessä tytön kanssa ja väitti, ettei tiennyt tämän olevan alaikäinen. Hovioikeus huomautti, että miksi täysi-ikäinen olisi pyytänyt arkipäivänä aikuiselta alkoholia, kun kaupatkin olivat auki. Tyttö myös kertoi miehelle olevansa alaikäinen, vaikkakin kertoi olevansa vuoden vanhempi kuin todellisuudessa oli.

Hovioikeus piti tekoa törkeänä muun muassa 13 vuoden ikäeron, suojaamattoman yhdynnän ja suunnitelmallisuuteen viittaavan tekotavan takia. Uhri ja tekijä olivat toisilleen melkein tuntemattomia.

Mies joutuu maksamaan 16-vuotiaalle uhrilleen kärsimyksestä 6 000 euroa ja aiheuttamastaan kivusta 500 euroa.

Muissa miehen rikoksissa oli kyse muun muassa sukupuoliyhteyksistä 15-vuotiaan koulukotiin sijoitetun tytön kanssa. Tyttö oli erityisen haavoittuvaisessa tilassa, sillä hän oli psyykkisten ongelmien takia viillellyt itseään. Käräjäoikeuden mukaan jäi selvittämättä, tiesikö mies viiltelystä.

Mies kyseli myös yhdeltä asianomistajalta viesteissä, oliko tämä neitsyt ja lupaili korvaukseksi yhdynnästä alkoholia ja tupakkaa sekä 150 euroa, mikäli tekohetkellä 15-vuotias suostuu yhdyntään tai antaa kosketella takapuoltaan.

Rikoskokonaisuuteen kuului myös mm. alaikäiselle lähetetty peniskuva. Mies sai myös uhrin lähettämään itsestään intiimejä kuvia ja videoita. Hän myös tarjosi alaikäisille ostettavaksi huumausaineita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?