Järvenpääläismiestä epäillään laajasta petosvyyhdistä – hankki tavaraa verkkokaupoista muiden nimissä 41 000 eurolla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Järvenpääläismiestä epäillään laajasta petosvyyhdistä – hankki tavaraa verkkokaupoista muiden nimissä 41 000 eurolla

Rikokset tapahtuivat Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan huhti–marraskuussa 2018.

Poliisi on tutkinut laajaa rikossarjaa paitsi petoksina, myös identiteettivarkauksina.­

25.4.2019 9:03

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen petosrikostutkinta on saanut päätöksen laajan petosrikoksiin liittyvän esitutkinnan, jossa järvenpääläisen miehen epäillään syyllistyneen huhti–marraskuun 2018 aikana yli sataan petosrikokseen.

Poliisin mukaan hieman yli kolmekymppisen miehen epäillään tilanneen verkkokaupoista tavaraa muiden ihmisten nimissä heidän henkilötietojaan luvatta käyttäen. Tilauksiin hän oli jättänyt omat yhteystietonsa, joiden ansiosta hän sai haettua tavarat pakettien noutopisteistä.

Yksittäiset tilaukset olivat arvoltaan noin kolmestakymmenestä eurosta aina noin 2 400 euroon asti. Yhteensä rikosvahinkoa on petossarjassa syntynyt asianomistajien ilmoitusten perusteella yli 41 000 euroa.

Poliisi on tutkinut laajaa rikossarjaa paitsi petoksina, myös identiteettivarkauksina.

– Poliisille tehdyistä tutkintapyynnöistä on käynyt ilmi, ettei epäillyllä ole ollut tarkoituskaan maksaa takaisin verkkokaupoissa tekemiään tilauksia, joita hänen epäillään tehneen toisten ihmisten nimissä peräti 101 kappaletta, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja komisario Mikko Kiiski tiedotteessa.

Kiisken mukaan tämänkaltaiset nettipetokset ovat nykyään valitettavan yleisiä, ja niistä saattaa koitua uhreille ja yrityksille suuria taloudellisia tappioita.

– Jos joku epäilee, että omat luotto- tai henkilötiedot ovat päätyneet vääriin käsiin, yksi vaihtoehto voi olla esimerkiksi luottokiellon asettaminen itselleen. Tällöin voi ainakin estää mahdolliset identiteettivarkaudet. Jos taas kokee jo joutuneensa rikoksen uhriksi, kannattaa asiasta tehdä pikaisesti rikosilmoitus poliisille, jotta poliisi pääsee mahdollisimman aikaisessa vaiheessa rikoksesta epäillyn jäljille, Kiiski ohjeistaa.

Epäilty rikoskokonaisuus siirretään seuraavaksi syyteharkintaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?