Kevään lämpöennätys taas uusiksi: Lahdessa +21,8

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Sää
Suomen yllä vaikuttava korkeapaine on saanut lämpötilat nousemaan kesäisiin lukemiin.
Keskiviikkona sää on poutaista ja enimmäkseen selkeää koko maassa. Myös lämpöä on riittänyt varsinkin maan eteläosissa.

Sääpalvelu Foreca kertoi keskiviikkona iltapäivällä, että Salossa lämpötila kohosi 21,5 asteeseen. Kyseessä oli hetken aikaa kuluvan kevään lämpimin lukema. Mutta vain hetken. STT:n mukaan myöhemmin iltapäivällä alkuvuoden korkein lämpötila rikkoutui Porissa (21,7), toistamiseen Salossa (21,7) ja Lahdessa (21,8). Lahden lukemat mitattiin Launeen kaupunginosassa.

Foreca muistutti myös, että viime vuonna 20 astetta ylitettiin ensimmäisen kerran vasta toukokuun 6. päivänä. Näin ollen kuluva kevät tuntuu olevan edellisvuotista lämpimämpi.


Kevään lämpöennätyksiä murskattiin jo tiistaina, kun 21 asteen raja ylittyi kolmella mittausasemalla. Haapaveden Mustikkamaalla mitattiin tiistaina 21,4 astetta, Ylivieskan lentokentällä 21,2 astetta ja Kouvolan Anjalassa 21,1 astetta.

Ilta-Sanomat uutisoi aikaisemmin keskiviikkona, että sään odotetaan pysyvän lämpimänä ja aurinkoisena vielä useita päiviä, mutta vapuksi viilenee. Kylmää ilmaa virtaa Pohjois-Suomeen Jäämereltä ja jo viikonloppuna viileys yltää myös Etelä-Suomeen.

Lue lisää: Uusin ennuste vapun säästä: sulkukorkeapaine murtuu – Jäämeren kylmyys valtaa Suomen

Artikkeli päivitetty 24.4.2019 kello 16.47. Päivitetty kevään lämpöennätysten mittauspaikat. Korjaus kello 17.59. Lahden ennätyslukemat mitattiin Launeen eikä Lausteen kaupunginosassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt