Jesse söi viisi kiloa mämmiä 26 minuutissa – lääkäri kertoo, mitä se tekee ihmiselle

Julkaistu:

Erikoislääkäri Perttu Arkkila ei usko, että viiden kilon mämminsyönnistä koituisi terveydelle merkittäviä ongelmia.
Kilpasyömäri Jesse Pynnönen onnistui jälleen kohahduttamaan uudella ruokahaasteellaan. Pääsiäisen kunniaksi Pynnönen pisteli suihinsa yhteensä viisi kiloa mämmiä maidolla höystettynä.

Pynnösen mämmimättöä ei voi olla vertaamatta Suomen epävirallisen mämmiekspertin Juha Miedon mämminsyöntiin. Mietaa on kertonut syövänsä 40 tuokkosta mämmiä pääsiäisen aikaan. Mämminsyöntikilpailuista Mieto ei ole erityisen kiinnostunut.

– Mämmihän on semmoinen herkku, että tarviiko sitä ahmia kilipaa? mies pohtii.
Jesse Pynnönen tunnetaan Youtube-tilistään, jolle hän lisää videoita hurjista ruokahaasteistaan. Yhdellä Pynnösen suosituimmista videoista mies popsii yhteensä 50 000 kilokaloria 50 tunnin aikana.

Pynnönen myös harjoittelee ammattimaisesti kilpasyöntikisoja varten. Hän on aikaisemmin kertonut venyttävänsä vatsalaukkuaan kisoja varten veden avulla.
Mämmivideolla Pynnönen kertoo, ettei oikeastaan edes ole mämmin ystävä. Hänen tarkoituksenaan oli syödä pääsiäisen kunniaksi pashaa, mutta jostain syystä hän kuitenkin päätyi valitsemaan mämmin.Videolla Pynnönen kertoo hiljattain olleensa kilpasyöntikisoissa, eikä siksi viitsi ahmia mämmiä vauhdilla. 5 kilon syömiseen mieheltä menee kuitenkin vain 26 minuuttia ja 22 sekuntia. Joku toinen voisi ajatella urakan sujuneen hyvinkin nopeasti.

Kysyimme gastroenterologian erikoislääkäri Perttu Arkkilalta, miten viiden kilon mämmimättö vaikuttaa ihmisen elimistöön. Gastroenterologi on maha-suolikanavan sairauksien hoitoon perehtynyt erikoislääkäri.

– Yksittäistapausta on vaikea arvioida varsinkin tapausta tuntematta, mutta en usko, että tuosta määrästä mitään erikoista tapahtuu. Vatsa voi olla vähän kipeä, Arkkila toteaa.

Lääkäri on aikaisemminkin kuullut Pynnösen videoista. Hänen mukaansa videoissa tulisi olla selkeästi ilmoitettuna, että niitä ei kannata kokeilla kotona.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt