Känninen moottorikelkkailu lähes alasti ei päättynyt hyvin, kuten arvata saattoi

Julkaistu:

On saunajuttuja ja saunajuttuja. Tämä saunajuttu riistäytyi käsistä. Pahemman kerran.
Lauantai-ilta, vettä väkevämpi menovesi ja suomalainen, keski-ikäinen mies saunomassa.

Mikä voisi mennä vikaan? Onhan se melko perinteinen ja joissakin piireissä hyväksikin koettu yhdistelmä.

Monikin asia. Ainakin noin 50-vuotiaan pudasjärveläisen miehen tapauksessa.

Saunomisen ja reippaamman puoleisen ryyppäämisen jälkeen mies sai nimittäin idean moottorikelkkailusta Pudasjärven Sotkajärven jäällä. Ilmakin oli vielä mainio. Lämpöä oli iltayhdeksältä nimittäin noin viisi astetta, ja pilviä vain vähän taivaalla.

Hienosta ilmasta, alkoholista tai jostain muusta syystä johtuen mies ei kuitenkaan pukenut vaatteitaan ylleen. Hän hyppäsi moottorikelkan kyytiin ainoastaan saunapyyhkeeseensä kietoutuneena.

Kuten arvata saattaa, tämä tarina ”ei päättynyt hyvin”, Oulun poliisistakin todetaan.

Mies putosi kuljettamansa moottorikelkan kyydistä ja hän loukkasi lievästi itseään. Mies kuljetettiin ambulanssilla ”lääkärin juttusille”, Oulun poliisista kerrotaan IS:lle.

Poliisikin kiinnostui miehen tempauksesta, ja hänet puhallutettiin. Mies puhalsi 1,9 promillen lukemat. Tästä syystä häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Poliisi suhtautuu miehen tempaukseen vakavasti.

– Ei ole oikein hyvä yhtälö, poliisista todetaan.

Myös vähäinen suojavarustus pahensi tilannetta.

– Se on tietenkin selvä, että kunnon vaatetus ja kypärä päässä, niin olisi siinä paljon vähemmällä selvitty, poliisista sanotaan.

Mies joutuu käymään nyt todennäköisesti ”kehityskeskustelut” itsensä kanssa - ja viimeistään myös oikeuden kanssa, kun tapaus sinne asti etenee.

– Kun tuo rattijuopumusasia etenee käräjäoikeuteen, niin siinä vaiheessa kehityskeskusteluja taitaa pitää jokin muukin sitten, poliisista tuumataan.