Lintu törmäsi sähkölinjaan ja poltti hehtaarin peltoa Iitissä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lintu törmäsi sähkölinjaan ja poltti hehtaarin peltoa Iitissä

Iitin peltopalon epäillään syttyneen linnun katkaisemasta sähkölinjasta.

Julkaistu: 21.4.2019 14:12

Pieni maastopalo on jo saatu sammutettua.

Iitin Perheniemessä Metsäläntien varressa on sattunut pieni maastopalo. Palossa vahingoittui alle hehtaarin kokoinen osa suuremmasta peltoalueesta. Palokunta on jo saanut palon sammutettua.

Palo vaikuttaa syttyneen sähkölinjaan törmänneestä linnusta. Lintu on törmäyksellään ilmeisesti onnistunut katkaisemaan sähkölinjan, joka on sitten sytyttänyt kuivan pellon tuleen.

Iitin peltopalossa ehti palaa alle hehtaarin verran maata.

Paikalla ollut lukijamme kertoi, että sähkölinjaan törmännyt lintu syttyi tuleen ja sytytti pudotessaan myös pellon palamaan.

Paikalla ollut päivystävä ryhmänjohtaja Petri Tiainen ei pysty vahvistamaan tietoa, sillä linnun raatoa ei ole löydetty. Sähkölinjan katkeaminen on kuitenkin varmistettu palon syttymissyyksi.

– Ei olla löydetty lintua, mutta katkennut sähkölanka on maassa.

– Katkeamiskohdassa kulkee joki alla, joten saattaa olla, että lintu on mennyt joen mukana.

Pelastuslaitos ehti paikalle ajoissa ja onnistui sammuttamaan palon nopeasti

Päivystävä palomestari Ilpo Kopra kertoo kuulleensa samakaltaisen suullisen arvion asiasta, mutta ei pysty tietoa vahvistamaan, sillä ei ollut itse paikalla.

– On varmaan varsin oletettava tapahtuma, sillä myös sähköyhtiön edustajalla oli sellainen tieto, että lintu olisi osunut sähkölinjaan. Paikalla olleelta pelastuspuolelta on myös kuulunut, että mahdollisesti lintu olisi aiheuttanut palon.

Sähkölinjan katkeamisesta johtuen alueella on pieni sähköjakelun katkos. Katkoksia voi olla Jokuen, Rieskan, Kauhalan, Sääskjärven, Perheniemen, Erottajan, Metsälän ja Massin alueilla. Kouvolan seudun sähkö on lähettänyt paikalle korjauspartion.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?