Kuusi miestä pelastettiin heikoilta jäiltä Oulussa – palomestari: ”Jäälle ei pidä mennä”

Julkaistu:

Yhteensä kuusi miestä tarvitsi pelastuslaitoksen apua. Kylmettyneet pääsivät hoitoon.
Oulun hätäkeskus sai perjantaina noin kello 12 hälytyksen pelastamaan veden varaan joutuneita ihmisiä. Paikalle lähti useita pelastuslaitoksen yksiöitä. Tapahtumapaikka sijaitsee Liminganlahdella lähellä Peuhun kartanon rantaa.

– Peuhun alueella oli pilkkijöitä, jotka olivat menneet heikoille meren jäälle. Yhteensä kuusi miestä tarvitsi pelastuslaitoksen apua, jotta he pääsivät pois, päivystävä palomestari Hannu Timonen kertoo Ilta-Sanomille.


Timosen mukaan pelastajat toimivat laajalla alueella.

– Miehet eivät kuuluneet kaikki samaan porukkaan. Kolme miehistä joutui veden varaan ja kastui pahasti. Tarvitsimme helikopterin apuun oman väkemme lisäksi, jotta miehet saatiin turvaan.

– Toiset kolme miestä olivat puolestaan menneet niin pahaan paikkaan, että he jäivät jäälle sulaneen alueen saartamiksi eivätkä he päässeet omin avuin pois.


Timonen toivoo, että ihmiset ymmärtäisivät jään olevan heikkoa.

– Tilanne on nyt jo onneksi ohi. Meren jää on jo todella heikkoa Oulun korkeudella. Jäälle ei pidä siksi mennä. Kaikkien pelastamien onnistui. Pelastetut olivat tajuissaan, mutta kylmettyneitä ja heidät piti viedä siksi tarkastettaviksi ja hoidettaviksi, hän sanoo.


Timosen mukaan tällainen iso pelastustehtävä sitoo paljon pelastuslaitoksen voimavaroja.

– Toivon sydämestäni, että ihmiset ymmärtävät, ettei jäälle pidä mennä vaarantamaan henkeään. Nyt pitää keksiä muunlaista ulkoilua pääsiäisen aikaan, hän sanoo.