Itä-Helsingissä tapahtuneista 14-vuotiaan pojan useista törkeistä raiskauksista 5 vuoden tuomio - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Itä-Helsingissä tapahtuneista 14-vuotiaan pojan useista törkeistä raiskauksista 5 vuoden tuomio

Kaikki törkeät seksuaalirikokset kohdistuivat yhteen 14-vuotiaaseen poikaan.

Poliisit ottivat miehen kiinni Roihuvuoressa tapahtuneessa poliisioperaatiossa 12.1.2019.

18.4.2019 17:46

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 27-vuotiaan miehen viiden vuoden ehdottomaan vankeuteen kolmesta törkeästä raiskauksesta ja neljästä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Teot tapahtuivat Roihuvuoressa sijaitsevassa yksityisasunnossa viime vuoden lokakuun ja tämän vuoden tammikuun välisenä aikana. Kaikissa tapauksissa uhrina oli sama 14-vuotias lapsi, joka oli käyttänyt esimerkiksi alkoholia humaltumistarkoituksessa. Myös tupakan polttaminen oli hänelle tuttua.

Asia lähti purkautumaan 12. tammikuuta, kun pojan vanhemmat tekivät rikosilmoituksen, ja poliisit ottivat teosta epäillyn miehen kiinni kerrostaloasunnosta Roihuvuoressa, kuten IS on aiemmin uutisoinut.

Ensimmäisellä kerralla, viime vuoden lokakuussa, mies laittoi kielellään pillerin lapsen suuhun, jonka jälkeen poika meni puolustuskyvyttömään tilaan. Mies raiskasi pojan.

– (Lapsi) on ennen sukupuoliyhteyttä huumattu ja ollut päihteiden vaikutuksen alainen, sekä sen johdosta tiedoton tai joka tapauksessa avuttoman tilansa takia kykenemätön puolustamaan itseään, Helsingin käräjäoikeus totesi.

Lapsen mukaan hän meni tämänkin jälkeen miehen asunnolle, koska ensimmäinen kerta oli rikkonut hänen tunteitaan.

Pojan mukaan mies myös kiristi lasta sillä, että hän levittäisi tästä kuvia, ellei hän tulisi asunnolle. Pelko oli suurin syy, miksi hän alistui miehen tekoihin. Poika oli mieheen myös yhteydessä, koska hänellä itsellään ei ollut tupakkaan varaa. Hän sai tupakkaa siten mieheltä. Kaksikko oli toisiinsa kymmeniä kertoja puhelimitse yhteydessä. He kommunikoivat keskenään huonolla englannin kielellä.

Toinen kerta tapahtui marraskuussa. Mies pyysi pojan asunnolleen, antoi tälle kannabista ja pyysi lapsen riisuutumaan. Poika ei olisi halunnut riisuutua, jonka jälkeen mies raiskasi pojan jälleen.

– Asianomistaja ei aikaisemman raiskauskokemuksen aiheuttaman pelkotilan vuoksi ole kyennyt fyysisesti puolustamaan itseään ja hän on alistunut sukupuoliyhteyteen, käräjäoikeus kirjoittaa.

1–2 viikkoa myöhemmin kaksikko tapasi toisensa ainakin kolmesti miehen asunnolla. He olivat jokaisella kerralla takaapäin tapahtuneessa sukupuoliyhteydessä. Kahdella kerralla oli myös oraaliseksiä.

Tämän vuoden tammikuussa mies raiskasi lapsen vielä kertaalleen. Mies riisui lapsen ja oli sukupuoliyhteydessä. Mies painoi pojan myös sänkyä vasten ja piti tätä lukkoasennossa. Uhri pyysi lopettamaan, mutta mies löi häntä avokämmenellä poskelle.

Mies tuomittiin viiden vuoden ehdottomaan vankeuteen.

– Syyllisyyttä lisää, että teko on jatkunut useita kuukausia, tekoja on ollut useita ja että tekotapana on ollut vakavin seksuaalisen itsemääräämisoikeuden loukkaaminen eli sukupuoliyhteys. Teon toteuttaminen on edellyttänyt jonkinasteista suunnitelmallisuutta sekä piittaamattomuutta (uhrin) terveydestä ja hyvinvoinnista. Teot ovat olleet (uhrin) kehityksen kannalta hyvin vahingollisia, oikeus totesi.

Mies joutuu maksamaan uhrille 18 000 euron korvaukset henkisestä kärsimyksestä sekä kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 2 000 euroa.

IS ei julkaise ulkomaalaistaustaisen miehen nimeä, koska se voisi paljastaa uhrin henkilöllisyyden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?