Tommi, 48, petti vaimoaan ja ryhtyi suhteeseen varatun naisen kanssa – kertoo nyt tarinansa kaunistelematta

Julkaistu:

– Jokainen tapaamisemme oli minulle tärkeä, Tommi sanoo.
Olin edellisessä työpaikassani parikymmentä vuotta. Siellä tutustuin Anniin, jonka koin viehättäväksi jo alusta lähtien. Kolmen neljän vuoden kuluessa meidän välillemme kehkeytyi työpaikkaromanssi.

Olimme molemmat naimisissa tahoillamme ja sen vuoksi pidimme orastavan suhteemme salassa. Podin huonoa omaatuntoa vaimoni vuoksi, mutta niin minä vain rakastuin toiseen. Suhteeni vaimoni kanssa oli jo nähnyt parasta ennen -päivänsä, mutta meillä oli yhteisiä lapsia, joiden vuoksi olimme yhdessä.

 

Silloin minulle riitti vain se, että sain olla yhdessä hänen kanssaan.

Pidimme Annin kanssa tiukasti kiinni siitä, ettemme jäisi kiinni suhteestamme. Emme koskaan käyneet kaupungilla yhdessä emmekä liikkuneet julkisesti keskenämme.

Tapasimme kuitenkin useita kertoja viikossa. Näimme toisiamme ulkona ja myös molempien kotona silloin, kun muut perheenjäsenet olivat pois. Tapasimme toisiamme myös Annin ystävillä.

Silloin minulle riitti vain se, että sain olla yhdessä hänen kanssaan. Jokainen tapaamisemme oli minulle tärkeä.

Parin vuoden kuluttua suhteemme alkamisesta Anni erosi miehestään ja minäkin erosin vaimostani. Ajattelimme, että saisimme olla sen jälkeen avoimesti yhdessä parina.

Olimme erojemme jälkeen yhdessä melkein vuoden päivät. En kuitenkaan voinut hyvin suhteessa, sillä Anni alkoi kohdella minua välinpitämättömästi. Sitten minä päätin suhteen.

Nykyisin häpeän sivusuhdettani ja siitä kertominenkin ahdistaa. Silloisen vaimoni pettäminen oli väärin. En ole sen jälkeen pettänyt.

Näin kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa Tommi, 48, siitä, miksi hän ryhtyi suhteeseen varatun naisen kanssa.

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin myös Tiinan, 33, tarinan siitä, miksi hän ryhtyi suhteeseen avoliitossa elävän miehen kanssa.

Samassa artikkelissa myös yksilöterapia-asiakkaiden kanssa työskentelevä ratkaisukeskeinen terapeutti Jenni Kiviniemi pohti syitä siihen, miksi jotkut päätyvät suhteeseen varatun kanssa.

– Ihmisten odotukset ja tarpeet voivat parisuhteessa olla hyvin erilaisia. Melko varmaa kuitenkin on, että lopulta joku tulee loukatuksi, ja tilanne voi ajaa petetyksi tulleen ihmisen vakavaankin kriisiin, Kiviniemi sanoi.

Kiviniemi huomautti, että usein omat odotukset ja varatulta kumppanilta saadut lupaukset saavat rakastuneen henkilön katsomaan sormien läpi sitä tosiseikkaa, että toisella on jo kumppani.

– Ainahan ei välttämättä edes ole tiedossa, että rakkauden kohteella on jo kumppani. Toisinaan tällainen kaksoiselämä on saattanut kestää vuosia, jopa vuosikymmeniä, Kiviniemi kertoi.

– Rakastuminen tuo ison hormonimyrskyn aivoihin ja vaaleanpunaiset lasit silmille. Vaikka kuinka olisi nähtävillä, että toinen antaa tyhjiä lupauksia, vaaleanpunaiset lasit voivat peittää rakastuneelta tilanteen todellisen laidan.

 

Toisinaan tällainen kaksoiselämä on saattanut kestää vuosia, jopa vuosikymmeniä.

Joskus sivusuhteen molemmat osapuolet ovat tahoillaan varattuja. Näissä tapauksissa sivusuhteesta haetaan usein jotain sellaista, joka on aiemmassa suhteessa päässyt hiipumaan.

Toisinaan sivusuhde auttaa huomaamaan, että oma alkuperäinen suhde onkin se, josta haluaa pitää kiinni.

Toisaalta sivusuhde saattaa toimia myös ponnahduslautana vanhasta suhteesta irrottautumiseen.

*Jutun alussa olevasta Tommin tarinasta on muutettu kaikkien osapuolten nimet.

Onko sinulla kokemuksia vastaavasta? Keskustele oheisessa kommenttiosiossa.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt