Alexander Stubb ja Jari Lindström eivät lähde eurovaaleihin

Julkaistu:

Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja ehdokkaaksi, kokoomus täydensi listansa.
Tiistaina selvisi, että Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen asettuu ehdokkaaksi EU-parlamenttivaaleissa. Kokoomus löi lukkoon listansa puolueen eduskuntaryhmän sihteerillä Matilda af Hällströmillä, mikä merkitsee myös sitä, ettei Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb ole ehdolla.

Sinisistä työministeri Jari Lindström ei lähde ehdolle. Puoluesihteeri Matti Torvinen ilmoitti olevansa ehdolla, mutta vain, jos siniset eivät ole vaaliliitossa kristillisdemokraattien kanssa. Puolustusministeri Jussi Niinistö kertoi jo maanantaina jättävänsä eurovaalit väliin.

Sitoutumattomana ehdokkaana keskustan listalta europarlamenttiin pyrkivä Kemppainen perustelee ehdokkuuttaan halulla puolustaa maaseutua.

– Olemme Maaseudun Tulevaisuudessa tehneet väkevää työtä maakuntien ihmisten ja elinkeinojen puolustamiseksi. Tätä painotti myös pääministeri Juha Sipilä, kun hän reilu viikko sitten soitti ja pyysi eurovaaliehdokkaaksi puolueensa listalle, Kemppainen kertoi MT:ssä.

Hän sanoo kannattavansa vahvaa ja vastuullista EU:ta tilanteessa, jossa brexit ja populistien nousu horjuttavat unionia.

Af Hällström on eduskuntaryhmän sihteerin viran ohella puolueen kansain­vä­lis­ten asioi­den sihteeri. Kokoomus perustelee hänen ehdokkuuttaan vahvalla Eurooppa-osaamisella. Hänellä on monivuotinen kokemus Brysselistä, jossa hän on toimi­nut muun muassa Pohjois­mai­den neuvos­ton edus­ta­jana.

Ehdokkaaksi tai ei

Sinisten Torvinen lähtee ehdolle eurovaaleihin, mutta vain, jos kristillisdemokraattien kanssa ei synny vaaliliittoa. Kristilliset ovat Torvisen mukaan edellyttäneet, ettei hän ole ehdolla.

Sen sijaan Lindström ilmoitti Twitterissä, ettei ole ehdolla EU-vaaleissa. Lindström sanoo tehneensä päätöksensä eduskuntavaalien tulosiltana. Lindströmin äänisaalis eduskuntavaaleissa kutistui roimasti. Hän sai vain 1 690 ääntä.