Helsinkiläinen Jyri oli juuri astumassa Notre Dameen, kun ovet lyötiin kiinni nenän edestä – sitten kirkon katolta löivät lieskat

Julkaistu:

Katedraalin tulipalon arvellaan liittyvän siellä tehtyihin kunnostustöihin.
Pariisissa eletään suurta tragediaa historiallisen Notre Damen katedraalin ollessa ilmiliekeissä. Maanantai-iltana syttynyt tulipalo on romahduttanut jo kirkon torneja ja koko katon.

Henkilövahinkoja ei ainakaan toistaiseksi ole tiedossa.

Perheensä kanssa Pariisissa lomaileva helsinkiläinen Jyri Simola näki palon syttymisen paraatipaikalta.
– Tilanne meni niin, että olimme juuri menossa sisälle kirkkoon. Olimme kaksi minuuttia myöhässä kun ovet menivät nenän edestä kiinni, Simola kertoo.

Pian ulkopuolelle jäänyt Simola huomasi, kuinka kirkon katolla olleiden rakennustelineiden luota alkoi nousta ohuita savuhaituvia. Tupruttelu muuttui nopeasti sankemmaksi.

– Sitten sieltä tuli liekkejä. Hetkessä koko katto paloi rajusti. Paikalliset, varsinkin vanhemmat ihmiset olivat järkyttyneitä. Muutama itki ja oli hysteerinen, Simola sanoo.


Simola lähti pian kauemmas joenrannasta, sillä paikalliset viranomaiset ryhtyivät tyhjentämään aluetta. Hän kertoo olevansa itsekin hieman järkyttynyt.

– Kun noin vanha nähtävyys ja historiallinen kohde tuhoutuu. Siellä on varmasti sisällä arvokkaita taide-esineitä ja vaikka mitä. Näytti siltä, että siellä palaa kaikki mikä ylipäätään voi palaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt