Sheikki Kouvolasta nousi eduskuntaan – tällainen on Romuralleistaan tunnettu mies - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sheikki Kouvolasta nousi eduskuntaan – tällainen on Romuralleistaan tunnettu mies

Kristian Laakso vaihtoi etunimensä virallisesti Sheikiksi 25 vuotta sitten.

Julkaistu: 15.4.2019 12:47, Päivitetty 15.4.2019 13:28

Kouvolalainen läpimenijä Kristian Sheikki Laakso ei laske työtunteja.

Suomen eduskunnassa istuu pian Sheikki Kouvolasta. Kristian Sheikki Laakso (ps), 50, sai nimensä työskennellessään nuorempana huoltoaseman bensapoikana.

– Työkaveri sanoi mulle leikillään, että menes öljysheikki tankkaamaan, siellä on asiakas. Kaveri sattui kuulemaan ja alkoi puhua öljysheikkinä.

Lempinimi lyheni Sheikiksi.

Siitä tuli Laakson virallinen nimi 25 vuotta sitten. Kun kaikki puhuvat hänestä Sheikkinä, oli helpompaa vaihtaa se oikeaksi nimeksi.

– Eräskin tuttu sanoi minulle vastikään, että häneltä kesti 20 vuotta tietää mun oikea nimi, Laakso tuumaa.

Sheikki Laakso on järjestänyt Romuralleja ympäri Suomen parinkymmenen vuoden ajan.

Kierrätysalan yrittäjä ja kouvolalainen kaupunginvaltuutettu on paikkakuntalaisille tuttu mies. Sheikki Laakso tunnetaan Romuralleista, joita hän on järjestänyt 25 vuotta ympäri Suomen.

Pikkutapahtuma vetää paikan päälle 1 000–2 000 ihmistä. Romurallissa on mukana 30–50 autoa. Kerrallaan kehässä on 8–10 autoa, jotka pyrkivät saamaan kaverin auton ajokunnottomaan tilaan. Viimeinen liikkuja voittaa.

– Se on hauska tapahtuma ja vielä kun näkee, miten yleisö viihtyy. Se antaa bensaa jatkamaan sitä hommaa, hän kehuu.

Lue lisää tietoja uusista kansanedustajista:

Laakso sanoo olevansa periksiantamaton ja oikeudenmukainen mies, joka ei laske työtunteja tehdessään töitä. Hän ihmettelee, miksi perussuomalaisten äänestäjiä halveksitaan.

– Jos joku on hyväosainen, ei se välttämättä ole hyväosainen siksi, että on ihmisenä parempi. Mä olen sellaisessa tilanteessa, että voin nauttia. Kaikki neljä mukulaani ovat terveitä ja olen 20 vuotta ollut saman ihanan naisen kanssa. Liian usein törmään narsisti-ihmisiin, jotka kokevat ansainneensa menestyksen. Jos joku menestyy, sen pitää myös tajuta, ettei kaikki ole itsestäänselvyyksiä. Ei sen tarvitse olla kuin yksi pikku kromosomi eri tavalla, niin asiat ovat aivan eri lailla.

Ennen vaalipäivää Laakso totesi, ettei ole työhaalareitaan polttanut takassa. Jos äänet eivät olisi riittäneet, hän olisi vetänyt ne takaisin päälle ja lähtenyt töihin.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?