Antti Rinne puhui seuraavista askelmerkeistä Sdp:n kiitoskahveilla

Julkaistu:

Sdp järjesti tänään kello 14 kiitoskahvit, joille osallistui kaikella todennäköisyyydellä hallitustunnustelut aloittava Antti Rinne.
Perussuomalaisten Jussi Halla-aho antoi aamulla ymmärtään MTV:n lähetyksessä, ettei hänen puolueensa ja Sdp:n arvomaailma olisi kovin kaukana. Rinne ei näkemystä studiossa niellyt.

Antti Rinteen Sdp on vaalien suurin puolue, joten hän aloittanee hallitustunnustelut. Rinne sanoi eilen Sdp:n vaalivalvojaisissa lähettävänsä kaikille puolueille samat tunnustelukysymykset todennäköisesti pääsiäisen jälkeen tehtävän langetessa hänelle.
  • Suora lähetys on päättynyt.
Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sanoi kuitenkin heti aamulla, ettei hallitustunnustelija voi lähteä liikkeelle henkilökohtaisen mielipiteen pohjalta.

Hän viittasi siihen, ettei yksikään puolue ollut eduskuntavaaleissa niin selkeä ykkönen, että se voisi ryhtyä sanelemaan hallituskumppaneitaan. Perussuomalaisten puoluejohto on tänään pohtinut asemaansa hallitusneuvotteluissa.

Rinteen odotetaan kommentoivan kahvitilaisuudessa vaalien jälkeisiä asetelmia ja tulevia hallitusneuvottelujen askelmerkkejä.

Normaalin käytännön mukaisesti eduskuntaryhmien puheenjohtajat sopivat yhdessä, kuka ryhtyy hallitusneuvottelujen tunnusteluvaiheen vetäjäksi. Huippujännittävän vaalin tulokset vahvistetaan keskiviikkona tarkastuslaskennan valmistuttua.