Ex-ministeri Toimi Kankaanniemi putosi eduskunnasta – ”En ole pettynyt, tätä on demokratia”

Julkaistu:

Pitkän linjan poliitikko putosi eduskunnasta.
Veteraanipoliitikko, entinen ministeri Toimi Kankaanniemi (ps) putoaa eduskunnasta. Perussuomalaiset on pitämässä Keski-Suomessa kaksi eduskuntapaikkaansa. Toisen niistä ottaa Teuvo Hakkarainen ja toinen uutena eduskuntaan nouseva Jouni Kotiaho.

Toinen iso tippuja on vihreiden entinen puheenjohtaja Touko Aalto.
IS tavoitti Kankaanniemen kommentoimaan tilannetta, kun ennakkoäänet oli laskettu. Kun äänistä oli laskettu noin puolet, näytti siltä, että Kankaanniemi putoaisi.

– Aivan sama sinänsä olenko sisällä vai en. Se on tärkeintä, että puolue saa kaksi paikkaa. Puolet on kuitenkin laskematta ja Jyväskylästä varmaan ääniä saan, hän kommentoi alkuillasta.

Vaali-illan kuluessa Kankaanniemi nousi takaisin valittujen listalle ja näytti pitkään siltä, että hän on menossa läpi. Veteraanipoliitikko kuitenkin tippui yllättäen aivan viime hetkellä varasijalle.

Tuloksen selvittyä Kankaanniemi ei enää suostunut antamaan kommentteja.

– Turha sitä nyt on kommentoida, kun olen tippumassa. En ole pettynyt, tätä on demokratia, hän huikkasi matkallaan autoon Keski-Suomen perussuomalaisten vaalivalvojaisista.

Kankaanniemi on pitkän linjan poliitikko. Hän oli kristillisdemokraattien edustaja vuodesta 1987 vuoteen 2011. Vuonna 2015 hänet valittiin eduskuntaan perussuomalaisten listalta.

Kankaanniemi oli vuonna 1994 Esko Ahon hallituksessa kehitysyhteistyöministerinä sekä alkoholi- ja raittiusasioista vastaavana ministerinä. Hän oli myös ehdolla vuoden 1994 presidentinvaaleissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt