Levin mökkipalon uhrit kävivät samaa koulua – suru valtasi pienen eteläsuomalaisen Pyhtään kunnan: ”Tragedia koskettaa laajasti koko yhteisöä”

rac

Julkaistu:

Pyhtään seurakunta järjestää tiistai-iltana suruhartauden uhrien muistoksi.
Poliisi vahvisti sunnuntaina Ilta-Sanomille, että Kittilän Levillä varhain perjantaiaamuna tapahtuneen mökkipalon kolme kuolonuhria ja yksi pelastautunut ovat alaikäisiä sisaruksia.

Tutkinnanjohtaja Kirsi Huhtamäki kertoi, että lapset olivat Levillä yhdessä huoltajansa kanssa, joka ei ollut mökissä, kun palo sai alkunsa.
Aiemmin poliisi oli kertonut, että mökissä lomaili eteläsuomalainen perhe. Kymen Sanomat kertoi sunnuntaina, että perhe on kotoisin kymenlaaksolaisesta, noin 5 000 asukkaan Pyhtään kunnasta.

Ilta-Sanomille lehden tiedot vahvistaa Pyhtään kunnanjohtaja Jouni Eho, jonka mukaan sekä kunta että seurakunta ovat saaneet tiedon murheellisesta tapauksesta.

– Kunnanjohtajana haluan omistaa surunvalittelut ja lämpimän osanoton uhrien omaisille ja läheisille. Tällainen tragedia koskettaa laajasti koko Pyhtään kunnan yhteisöä, Eho sanoo IS:lle toimittamassaan tiedotteessa.

– Myötätuntoni on menehtyneiden lasten sekä surua kohtaavien läheisten luona. Toivon kaikilta tilanteessa uhrien omaisten kunnioitusta surutyössä.
Uhrit olivat pyhtääläisen peruskoulun oppilaita. Kunnanjohtajan mukaan koululla on valmiudet toimia kriisityössä yhteistyössä seurakunnan kanssa heti maanantaista lähtien. Koulu järjestää maanantaina omaisten luvalla suruliputuksen.

Pyhtään kirkossa järjestetään puolestaan tiistaina kello 18 suruhartaus uhrien muistoksi.

Sekä koululla että kirkolla on tiedotteen mukaan paikalla nuorisotyöntekijöitä nuorten tukena.