Samasta perheestä kuoli kolme Levin mökkipalossa – yläkerrasta ei selvinnyt kukaan

rac

Julkaistu:

Levin traagisessa mökkipalossa kuolleet olivat vuokranneet paikan lomailuun.
Kittilän Levillä tuhoisassa mökin tulipalossa menehtyneet kolme henkilöä olivat vuokranneet mökin lomailuun. Poliisin mukaan mökki oli vuokrattu lomamatkalla olleelle eteläsuomalaiselle perhepiirille.

Kaksikerroksisessa hirsirakenteisessa mökissä oli palon syttymishetkellä sisällä neljä ihmistä, jotka olivat kaikki nukkumassa. Alakerrassa nukkumassa ollut henkilö oli herännyt palovaroittimen ääneen ja pelastautunut ulos palavasta rakennuksesta.

Poliisi kertoo, että yläkerrassa nukkumassa olleiden kolmen henkilön pelastamiseksi ei ollut mitään tehtävissä.

– Palo oli ollut jo sillä tavalla pitkällä, ja oli savukaasua ja muuta. Hän (alakerrassa ollut henkilö) kykeni ainoastaan pelastautumaan sieltä itse. Hänelle ei tullut vakavia vammoja, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Huhtamäki sanoo.

Poliisin mukaan mökki oli vuokrattu lomamatkalla olleelle eteläsuomalaiselle perhepiirille.

– He olivat olleet Levillä useamman päivän. En tiedä tarkkaan, kuinka monta päivää he olivat täällä olleet.

Poliisi ei suostu kertomaan mökissä olleiden henkilöiden ikää tai sukupuolta tai tarkentamaan henkilöiden perhesuhteen laatua. Palossa menehtyneiden lähiomaiset on tavoitettu.

Mikään ei viittaa rikokseen

Huhtamäen mukaan tapahtumapaikalta saatujen tietojen perusteella mikään ei viittaa rikokseen. Poliisi tutkii tapahtunutta palonsyyn- ja kuolemansyyn selvittämisenä. Tämän lisäksi poliisi avustaa Onnettomuustutkintakeskusta asiassa aloitetun onnettomuustutkinnan suorittamisessa.

Huhtamäen mukaan toistaiseksi ei ole tiedossa, miten ja mistä osasta rakennusta palo sai alkunsa.

– Tapahtumapaikalla on kyetty rajaamaan palon syttymispaikkaa. Tarkempaa tietoa ei tässä vaiheessa vielä ole.

Huhtamäki sanoo, että poliisilla on käsitys paloa edeltäneen illan tapahtumien kulusta mökissä, mutta hän ei niitä tässä vaiheessa suostu avaamaan.

Palon raivaus- ja tutkintatyöt ovat edelleen käynnissä, ja paikalla on poliisin ja pelastuslaitoksen henkilöstöä, Lapin poliisi kertoo tiedotteessa.

Poliisi on pyytänyt ihmisiä välttämään alueella liikkumista tutkinta- ja raivaustöiden turvaamiseksi.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Hankatiellä Levitunturin kupeessa syttyneestä tulipalosta ennen kello puoli neljää aamuyöllä. Lapin pelastuslaitoksen mukaan Asunto sijaitsi Levin Rakkavaaralla sijaitsevasta talosta jäi pystyyn vain hirsirunko.

Juttua täydennetty kauttaaltaan tutkinnanjohtajan kommenteilla 12.4.2019 klo 18.59.