Mies löi ystävänsä kuoliaaksi ja pilkkoi ruumiin – oikeus ei uskonut Kotkan paloittelu­surmaajan outoa selitystä

Kotkassa ystävänsä surmanneen Dahfer Al Bousalihin kertomus väkivallattomasta äkkikuolemasta ei vakuuttanut käräjäoikeutta.

12.4.2019 15:13

Kotkassa viime elokuussa ystävänsä surmannut ja pilkkonut irakilaistaustainen mies on tuomittu taposta ja hautarauhan häiritsemistä 10 vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankeuteen.

Kouvolan käräjäoikeuden mukaan 43-vuotias Dahfer Al Bousalih tappoi kerrostaloasuntoonsa kylään tulleen 36-vuotiaan irakilaistaustaisen ystävänsä lyömällä ja potkimalla elokuun 26. päivänä.

Miehet olivat tutustuneet vuosia aiemmin vastaanottokeskuksessa.

Elokuisena sunnuntaina ystävä tuli Al Bousalihin luo kylään, ja he viettivät rauhallista sunnuntaipäivää ruokaillen ja keskustellen.

Vierailun aikana heille kuitenkin tuli riitaa, jonka päätteeksi kylässä ollut ystävä kuoli. Al Bousalih väitti oikeudessa ystävänsä kaatuneen yllättäen kuolleena lattialle ilman erityistä väkivaltaa, kun miehet olivat ottaneet toisiaan rinnuksista kiinni.

Al Bousalih uskoi joutuvansa syytetyksi kuolemasta, minkä vuoksi hän päätti hävittää ruumiin. Hän pilkkoi ruumiin lukuisiin osiin, joita kaikkia ei koskaan löydetty.

Oikeudessa Al Bousalih sanoi keskustelleensa ennen ystävänsä kuolemaa tämän kanssa suhteesta, jonka Al Bousalih väitti ystävällään olleen sekä Al Bousalihin ex-puolisoon että tyttäreen. Hän oli pitänyt suhteita laittomina ja kunniaansa loukkaavina.

Aiheesta virinnyt keskustelu oli Al Bousalihin mukaan johtanut ystävysten väliseen riitaan.

Oikeus ei pitänyt Al Bousalihin selitystä ystävän äkkikuolemasta uskottavana, sillä todistajien mukaan väkivaltaiseksi tiedetyn miehen syyllisyyden puolesta puhuva näyttö oli vakuuttava.

Lisäksi toisin kuin Al Bousalih kertoi, naapurit kertoivat kuulleensa asunnosta tappelun ääniä, tavaroiden paiskomista ja huutoa.

Korjaus 12.4.2019 klo 15.23: Toisin kuin jutussa kerrottiin, mies tuomittiin 10 vuodeksi ja 4 kuukaudeksi vankeuteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?