Markus Kuotesaho murskasi Juha Sipilän Nuorisovaaleissa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Markus Kuotesaho murskasi Juha Sipilän Nuorisovaaleissa

Mikäli eduskunta valittaisiin Nuorisovaalien perusteella, olisi vihreät isoin puolue.

Markus Kuotesaho on tuttu televisiosta.

11.4.2019 18:29

Ylen Perjantai-ohjelmasta tutuksi tullut romukauppias Markus Kuotesaho, 59, nousi Nuorisovaaleissa Oulun vaalipiirin ääniharavaksi.

Itsenäisenä ehdokkaana eduskuntaan pyrkivä Kuotesaho sai 318 ääntä. Samassa vaalipiirissä ehdolla oleva pääministeri Juha Sipilä (kesk) sai 175 ääntä.

Kuotesaho oli nuorten keskuudessa niin suosittu, että hän olisi yltänyt Nuorisovaalien perusteella pelkästään omilla äänillään eduskuntaan.

Viime eduskuntavaaleissa omalta listaltaan eduskuntaan pyrkivä ehdokas olisi tarvinnut Oulun vaalipiirissä yli 10 000 ääntä mennäkseen läpi.

– Melko varmasti saan ne äänet. Moni vihaa puolueita saatana. Ihmiset on niin saatanan pettyneitä, Kuotesaho tuumi Ylen haastattelussa maaliskuussa.

Siikajokelainen Kuotesaho kertoi haastattelussa vastustavansa muun muassa Euroopan Unionia, uutta taksilakia ja avohakkuita.

– Ja ne luutuneet paskiaiset helvettiin sieltä. Minä en usko, että yksi ihminen pystyy vaikuttamaan mitään, mutta kyllä siellä voi änkyröidä vastaan ja yrittää kyseenalaistaa. Tai mistäpä minä tiedän, en ole päivääkään eduskunnassa ollut. Kyllä kai työ tekijänsä opettaa perkele, Kuotesaho linjasi.

Nuorisoalan kattojärjestön Allianssin koordinoimiin Nuorisovaaleihin osallistui 877 perus- ja toisen asteen oppilaitosta. Ääniä annettiin yhteensä 62 935, joista hylättyjä oli 3 628.

Suosituimmaksi puolueeksi nousi vihreät 17 prosentin ääniosuudella. Seuraavina olivat kokoomus (14,5), perussuomalaiset (14,5) ja keskusta (11,7).

Nykyisten eduskuntapuolueiden lisäksi myös eläinoikeuspuolue (3 paikkaa), piraattipuolue (3), tähtiliike (3), liike nyt (2) ja kommunistinen puolue (2) olisivat saaneet Nuorisovaalien perusteella edustajia eduskuntaan.

Koko maan suurimmat ääniharavat olivat Pekka Haavisto (vihr), Toni Forsblom (kok) ja Pirkka-Pekka Petelius (vihr).

Tuloksia vääristää hieman se, että jokaisessa vaalipiirissä numeron 69 ehdokas nousi ääniharavien joukkoon.

Etkö ole vielä löytänyt itsellesi ehdokasta? Tee täällä IS:n vaalikone!

Suora lähetys sunnuntaina klo 18.45: Lue huippujännittävän vaali-illan nopein ja kattavin seuranta Ilta-Sanomista

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?