Helikopterilla katkottiin oksia, yhtäkkiä koko espoolaiskoulu pimeni – rehtori: ”Olimme ymmällämme”

rac

Julkaistu:

Espoo
Kalajärven koulussa ei syntynyt paniikkia.
Espoolainen Kalajärven koulu pimeni kokonaan torstaina aamupäivällä. Rehtori Leila Tuominen kertoo Ilta-Sanomille, että sähkökatko kesti kymmenisen minuuttia. Sen syystä ei ollut tuoreeltaan täyttä varmuutta.

– Helikopterilla katkottiin oksia sähkölinjojen läheltä, niin ilmeisesti siinä tapahtui jotakin. Joko se helikopterin leikkauslaite tai oksat osuivat sähkölinjoihin, ja sen takia tuli lyhyt katko. Tämä oli nyt tällainen arvaus. Oppilaitakin oli siinä silminnäkijöinä, että näin olisi käynyt, mutta itse en siis sitä nähnyt, hän sanoo.

Tuomisen mukaan tilanne palasi pian ennalleen. Hän soitti pian katkon alkamisen jälkeen Carunalle, mutta ei ehtinyt edes kunnolla alkaa hoitaa asiaa, kun sähköt jo palautuivat.

– Hetken aikaa olimme tietysti ymmällämme ja ajattelimme, että toivottavasti ei ole koko päivän pimeänä. Sitten olisi pitänyt miettiä, että miten järjestellään kaikki vessahommat ja muut.

Tuominen itse oli tietokoneen äärellä tekemässä töitä, kun ruutu pimeni.

– Lähdin vähän ihmettelemään ja huomasin, että kaikki vähän kurkistivat ulos ovista, että hetkinen, menivätkö sähköt. Mitään paniikkia ei ollut yhtään.

Koulussa on 430 oppilasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt