Jussi Niinistö tasavallan presidentin puheesta: ”Eipä kestä” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Jussi Niinistö tasavallan presidentin puheesta: ”Eipä kestä”

Julkaistu: 10.4.2019 18:48

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kiitti eduskuntaa turvallisuuden vahvistamisesta.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) kertoi vaalikauden päättäjäisten jälkeisessä kahvitilaisuudessa, millä mielellä hän kuunteli tasavallan presidentin puhetta.

– Hyvällä mielellä ottaen huomioon, että presidentti kertoi aivan oikein, mitä tällä vaalikaudella on tehty sisäisen ja etenkin ulkoisen turvallisuuden vahvistamiseksi, erilaisia lainsäädäntöhankkeita, joilla meidän puolustusvoimiemme valmiutta on parannettu, Jussi Niinistö sanoi.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoi puheessaan muun muassa sen, että asevelvollisuuslain muutos on tehnyt puolustusvalmiuden kohottamisesta helpompaa. Presidentin puheessa oli paljon sellaista, mikä kohdistui puolustusministeriön hallinnon alaan.

Presidentin puheessa mainittiin muun asevelvollisuuslaki, laki kansainvälisestä avusta, kaksoiskansalaiset ja kiinteistöjen omistaminen ja tiedustelulait. Tämä miellytti Jussi Niinistöä.

Jussi Niinistö tunnusti, että tasavallan presidentin puhe tuntui hänestä hyvältä.

– Täytyy sanoa tasavallan presidentille, että eipä kestä, Jussi Niinistö sanoi.

Laki kansainvälisen avun antamisesta ja vastaanottamisesta on vahvistanut presidentin puheen mukaan Suomen kykyä päätöksentekoon turvallisuusyhteistyössä. Rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisen edellytykset ovat parantuneet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?