Pertin tuska HS:n mielipidepalstalla: Lapsiperheet vallanneet laivojen yökerhot – ”Eihän sinne 10–15 taaperon sekaan uskaltanut mennä ollenkaan” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Pertin tuska HS:n mielipidepalstalla: Lapsiperheet vallanneet laivojen yökerhot – ”Eihän sinne 10–15 taaperon sekaan uskaltanut mennä ollenkaan”

Yökerhojen tanssiparketista on tullut lasten temmellyskenttä ja voimistelusali.

Pertti kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipideosastolla, miten lapset telmivät risteilylaivan yökerhon parketilla iltamyöhään.

9.4.2019 8:15

Tukholman-risteilyjä harrastava helsinkiläinen Pertti ehdottaa, että laivayhtiöt ryhtyvät järjestämään lapsiperheille alkuillasta mehudiskon.

Pertti on seurannut harmissaan, miten lapsiperheet ovat valloittaneet aikuisten yökerhot. Kirjoittajan mukaan aikuiset risteilyvieraat ovat muutenkin joutuneet kakkosluokan asiakkaiksi laivayhtiöille.

Pertti kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipideosastolla, miten pienet taaperot juoksevat ja telmivät risteilylaivan yökerhon parketilla iltamyöhään. Tilanteessa ei auta yökerhon laidassa näkyvä valotaulu: Pidä pienille tähtitanssijoille seuraa.

– Lasten vanhemmat tuntuivat viihtyvän paremmin pöydissään drinkkiensä ääressä kuin lastenvahteina tanssiparketilla, Pertti kirjoittaa.

Maaliskuisella Silja Serenaden risteilyllä uutta oli Pertin mukaan se, että yökerhon tanssiparketista oli tullut myös voimistelusali. Pikkuprinsessat tekivät parketilla kärrynpyöriä ja seisoivat päällä.

– Eihän sinne 10–15 taaperon sekaan uskaltanut mennä ollenkaan. Italialainen yökerho-orkesteri oli ihmeissään, kun se sai soittaa italohittejä lasten temmellyskentälle.

Kirjoittaja ehdottaakin laivojen yökerhoihin klo 21:n aikarajaa, jonka jälkeen lapsilla ei olisi sinne asiaa.

Miten lapsiperheiden ja aikuisten yhteiselo sujuu laivalla? Keskustele alla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?