Sipilä mainosti IS:n vaaligrillissä hallituksen saavutuksia ja letkautti: ”Jos tämän jälkeen ei tule uudelleenvalituksi, niin täytyy sanoa, että pitäkää tunkkinne” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sipilä mainosti IS:n vaaligrillissä hallituksen saavutuksia ja letkautti: ”Jos tämän jälkeen ei tule uudelleenvalituksi, niin täytyy sanoa, että pitäkää tunkkinne”

Sipilän mukaan hallituksen aikana on tullut ”sata uutta työpaikkaa joka ikinen päivä”.

8.4.2019 20:43

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) puolusti IS:n vaaligrillissä maanantaina voimakkaasti hallituksensa saavutuksia talouden ja työllisyyden saralla.

Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Timo Haapala kysyi Sipilältä, onko Suomen kansa kiittämätöntä, kun keskustan kannatus on vain reilussa 14 prosentissa, vaikka hallitus on saavuttanut työllisyysastetavoitteensa ja maahan on tullut hallituskauden aikana 130 000 uutta työpaikkaa.

– Joo, sata uutta työpaikkaa on tullut joka ikinen päivä – arkipäivä ja pyhäpäivä – tämän vaalikauden aikana ja sitä myöten myös talous on tasapainottunut, Sipilä aloitti.

– Kyllä olen joskus miettinyt sitä, että kun aikanaan politiikkaan lähdin, niin monet sanoivat, että kun te ette saa mitään siellä politiikassa aikaiseksi, mutta jos tämän jälkeen ei tule uudelleenvalituksi, niin täytyy sanoa sitten, että pitäkää tunkkinne siinä tapauksessa, Sipilä letkautti naurahdellen.

Haapala kysyi Sipilältä, onko tämä pettynyt kansaan, jos keskusta ei saa eduskuntavaaleissa kansalta luottamusta.

– Vaalitulokseen tyydytään, siinä ei valitusosoitetta ole. Neljä tavoitetta viidestä saatiin, sote jäi kesken, se harmittaa vietävästi kyllä, Sipilä ruoti.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi tahkonneensa 27 vaalitilaisuutta ilman, että hän on ehtinyt käydä välissä kotona.

Sipilä kertoi joutuneensa oikomaan toreilla hallitukseensa liittyviä mielikuvia.

– Saa nähdä, riittääkö aika kaikkien niiden oikomiseen: esimerkiksi tämä, että tutkijat pakenevat Suomesta, koska tuotekehityksen ja tutkimuksen määrärahoja on leikattu – niitähän on kasvatettu tämän vaalikauden aikana.

Sipilän hallitus on leikannut tällä vaalikaudella koulutuksesta indeksijäädytykset mukaan laskettuna 840 miljoonalla eurolla, vaikka Sipilä lupasi viime eduskuntavaalien alla, ettei koulutuksesta leikata.

Hallitus on tehnyt leikkausten vastapainoksi koulutukseen satsauksia satojen miljoonien edestä.

Yliopistomaailmassa nousi vuoden 2015 lopulla kova meteli, kun Sipilä tokaisi A-studiossa, että ”löytyy kaiken maailman dosenttia, jotka kertovat, että tätä ja tätä ei saa tehdä”.

Sipilä myönsi vaaligrillissä, että dosenttikommentin olisi voinut jättää sanomatta.

– Alussa ei aina ajatellut, että voi käydä niin, että pätkäistään lauseen toinen osa pois tai toinen lause, mikä sanotaan perään. Kun puhuin kaiken maailman dosenteista, jatkoin siihen, että arvostellaan, mutta kenelläkään ei ole ratkaisua, silloin taisteltiin työllisyysasteen kanssa ja kaikki sanoivat, että ei toimi keinot, tämä ei riitä, ei tule valmista. Kukaan ei kertonut vaihtoehtoja. Ehkä sen olisi voinut jättää sanomatta, koska sitä en todellakaan tarkoittanut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?