Vantaalainen Sulo ja kymmenet muut jäivät Antalyassa ilman matkatavaroita – koneen ruuma oli täynnä golf-varusteita

Osa matkatavaroista jouduttiin jättämään Helsinkiin väärän konetyypin vuoksi.

Osa Antalyaan reissanneiden matkatavaroista jouduttiin jättämään Helsinkiin väärän konetyypin vuoksi.

8.4.2019 18:36

Vantaalainen Sulo matkusti vaimonsa kanssa torstaina 4.4. Turkin Antalyaan lomamatkalle. Antalyan lentoaseman laukkuhihnalla vantaalaispariskunnalle ja monelle muulle samassa koneessa olleelle selvisi, että matkatavaroita ei olisi tulossa.

– Lentokone oli täynnä ihmisiä ja hihnalle tuli ainoastaan kymmenisen matkalaukkua.

Selvisi, että Sulon ja monen muun matkustajan matkalaukut olivat jääneet Helsinkiin, sillä ne eivät olleet mahtuneet koneeseen. Koneen ruuma oli täyttynyt golf-varusteista.

Päivyt Tallqvist Finnairin viestinnästä vahvistaa, että osa matkatavaroista jouduttiin jättämään Helsinkiin.

– Tälle lennolle oli normaalia enemmän matkatavaroita. Siellä oli paljon golfbagien kanssa matkustavia, mutta Finnair ei ollut saanut tästä etukäteistietoa. Jos olisimme saaneet asiasta tiedon, niin olisimme pystyneet valitsemaan sopivamman konetyypin tälle lennolle.

Finnairin lento AY 1943 lennettiin Antalyaan Airbus A321 -konetyypillä. Lentokoneen lisätankit vievät osan ruumatilasta, joten ylimääräisille matkatavaroille ei ole tilaa.

– Siinä vaiheessa kun matkatavaroiden määrä selvisi, konetyyppiä ei ollut mahdollista enää vaihtaa. Lennolta myöhästyi noin 70 laukkua, Tallqvist kertoo.

Sulolle kerrottiin Finnairin asiakaspalvelusta, etteivät laukut mahtuneet seuraavaankaan Antalyaan saapuneeseen koneeseen.

– Järjen käyttö olisi tarpeen ja toivottavaa, että ensin tulleiden tavarat toimitettaisiin kohteeseen heti seuraavalla lennolla. Näyttää siltä, että loogista ajattelua ei löydy enää.

Pariskunta on nyt viidettä päivää ilman matkatavaroitaan. He olivat lähtiessään pakanneet käsimatkatavaroihin vain niukasti vaatteita, sekä kolmen päivän lääkkeet. Puhtaat vaatteet ja lääkkeet ovat päässeet jo loppumaan.

– Verenohennus-, verenpaine-, ja sydänlääkkeet ovat loppuneet. Pariksi päiväksi pitäisi vielä saada lääkkeitä.

Sulo ei ole tyytyväinen Finnairin toimintaan asiassa.

– Sieltä ei olla oltu missään vaiheessa yhteydessä, itse on pitänyt soitella ja kysellä. Vieläkään laukuista ei ole mitään tietoa. Kyllä tämä asiakkaana tuntuu aika härskiltä. Pelkkää pahoittelua on tullut, ei mitään muuta.

Finnairin viestinnästä kerrotaan, että laukut on toimitettu Antalyaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Kaikkien matkustajien pitäisi saada matkalaukkunsa tämän päivän aikana.

Finnair muistuttaa, että välttämättömät tarvikkeet, kuten lääkkeet pitäisi pakata aina käsimatkatavaroihin.

Myöhästyneistä matkatavaroista voi hakea korvauksia lentoyhtiön nettisivujen kautta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?