Töistä palannutta Samia odotti kotona käsittämätön näky – puolituttu kuski oli jysäyttänyt autolla tukevaan tiiliseinään ammottavan reiän

Talossa asuvan perheen lapset ja naapurin lapsia oli pihalla leikkimässä, kun henkilöauto rysäytti omakotitalon tiiliseinästä sisään.

Auto rysäytti tiiliseen omakotitaloon Oulaisissa. Onneksi kukaan ei ollut sisällä huoneessa, jonka sisään auton keula tunkeutui.

7.4.2019 17:06

Rakennus, jonka tiiliseinästä auto rysähti läpi Oulaisten keskustassa aamupäivällä, on lapsiperheen kotitalo.

– Tenavat oli tuossa pihalla ja lasten äiti soitti, niin tulin töistä paikalle katsomaan, kertoo kyseisessä talossa asuva Sami Oja.

Miehen ensireaktio oli epäuskoinen, sitten seurasi säikähdys.

– No, kyllä sitä piti vähän miettiä, että onko nyt aprillipäivä vai eikö ole. Sitten tietenkin vähän säikähdin, ettei ole kellekään mitään käynyt.

– Onneksi ei kenellekään käynyt mitään.

Autoa kuljettanut parikymppinen mies peruutti autonsa irti talosta ja pakeni paikalta. Poliisi sai epäillyn kiinni.

Ojan saapuessa paikalle pihalla oli jo ambulanssi ja palolaitoksen porukkaa. Itse rysäyttäjä, noin parikymppinen paikkakuntalaismies oli päässyt peruuttaen pois ja karannut paikalta. Poliisi tosin sai epäillyn kiinni puolen päivän jälkeen.

Auton keula rysähti talon varastohuoneeseen, joka toimittaa projektihuoneen virkaa. Siellä on televisioita ja tietokoneita sun muuta. Nyt siellä on myös tiilin murikoita ja mursketta.

Onneksi kyseessä ei ollut kuitenkaan huone, jossa joku olisi ollut paikalla törmäyksen tapahtuessa.

Talon nurkkaan on matkaa tieltä 5-6 metriä ja on ylämäessä.

Oja sanoo tietävänsä henkilön, joka autollaan rysäytti, mutta ei sen kummemmin ole tuttuja.

– Tunnen tapauksen, mutta ei ole sillai kavereita, Oja kuvailee.

Pihalla olivat rysäysaikaan leikkimässä Ojan 5- ja 7-vuotiaat lapset sekä naapurin tenavat.

Vahingonkorvauksista Ojalla ei ole vielä mitään tietoa. Kotivakuutus on tietenkin kunnossa.

– Eikä se varmaan siitä mene (kotivakuutus), että ainakin poliisit meinasi, että se menisi auton vakuutuksesta. Mutta kalliiksi tämä varmaan tullee.

Varastohuoneen sisällä Oja ei ole vielä käynyt juurikaan katsomassa.

– Kyllä se tuho näytti melko ”hyvältä”, talon seinäkin on pullistunut. Kaikki tavarat on siirtyneet varastohuoneessa nyt toista seinää vasten. Niitä ei saa mennä kai siirtelemään, ennen kun vakuutusyhtiön edustaja käy kattomassa tilanteen.

Auto ajoi tiilitalon varastohuoneeseen. Talossa asuva Sami Oja arvelee, että iso ja kallis remontti on tulossa, mutta se ei mene perheen kotivakuutuksesta.

Oja arvelee ettei tilanne vaikuta siltä, että seinä lähtisi tämän pahemmin romahtamaan, mutta sitä hän arvelee, että remontista tulee kallis.

– Kyllä se on tuo talon pääty nurkka pitkälle tänne takapuoliseinälle (vaurioitunut), sinne tulee remonttia melko pitkälle osalle. Pitää tutkia kaikki talon rakenteet ja niin edelleen, Oja kuvailee.

Oja kertoo, ettei hänellä ole vielä varmaa tietoa, miksi auto talon seinään päätyi. Sulattelemista ja ihmettelemistä sen sijaan on.

– Talo on kuitenkin puolisen metriä tien pintaa korkeammalla.

Lisäksi matkaa tiestä talon päätyyn on Ojan arvion mukaan 5–6 metriä.

Auton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä vahingonteosta. Rakennus ja auto vaurioituivat pahoin törmäyksessä.

Juttua päivitetty kello 17:40, korjattu ensimmäisen virkkeen muotoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?