Joko lämpö loppuu? Ensi viikon säätilaan luvassa hyinen käänne - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Joko lämpö loppuu? Ensi viikon säätilaan luvassa hyinen käänne

Sunnuntaina lumisade pyyhkii jo Lapissa, ensi viikolla lämpötilat romahtavat koko maassa.

5.4.2019 14:00

Keväinen sää hellii vielä suurta osaa Suomea. Pian kevät ottaa askeleen taaksepäin ja on tulossa hyytävä muutos.

Kaikki ei käy onneksi kuitenkaan ihan hetkessä, sillä ainakin lauantaina voi vielä ulkoilla Ilmatieteen laitoksen mukaan hienossa säässä.

– Vielä lauantaina on Suomessa aurinkoinen ja hieno sää. Päivän korkein lämpötila voi olla lauantaina ylimmillään jopa + 15 astetta. Viikonvaihteen jälkeen alkaa kuitenkin muutos. Suomen ylle saapuu laaja matalapaineen alue ja lämpötilat laskevat koko maassa, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Paavo Korpela kertoo Ilta-Sanomille.

Lauantaina sää on siis enimmäkseen aurinkoinen ja poutainen, lännessä ja Lapissa on paikoin vaihtelevaa pilvisyyttä. Iltaa kohti Pohjois-Lapissa heikot lumisateet ovat mahdollisia.

Yllä olevalla videolla Forecan sääennuste perjantaille.

Pilvisyys lisääntyy sunnuntaina

Sunnuntaina pilvisyys sitten lisääntyy koko maassa ja lumisadealue liikkuu Lapin yli pohjoisesta etelään. Tuuli on edelleen enimmäkseen heikkoa, Lapissa koillistuuli kohtalaista ja puuskaista.

Ensi viikolla kylmenee selvästi. Maanantain ja tiistain kuluessa lämpötilat laskevat huomattavasti.

– Keskiviikko on todennäköisesti kylmin hetki. Sadetta tulee silloin kaikissa olomuodoissa eli vetenä, räntänä ja lumena. Lämpötilat jäävät useina päivinä alle viiden asteen ja alimmillaan mennään alle nollan asteen, Korpela sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?