Rinteen puheet hämmentävät kilpailija­leireissä: Sipilä ja Elo kummastelevat – muuttiko Rinne taas kantaansa?

Julkaistu:

Puheenjohtaja Rinne kertoo Suomen Kuvalehden haastattelussa, että ei Ylen puheenjohtajatentissä sanonut yhteisöveron laskun olleen hyvä asia.
Puheenjohtaja Antti Rinteen (sd) puheet ovat taas puheenaiheena.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja ryhmäjohtaja Simon Elo (sin) hämmästelevät, onko Rinne nyt muuttanut kantaansa yhteisöveron laskuun.

Rinne kritisoi aikoinaan rajusti sitä, kun puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd) meni sixpack-hallituksen aikana laskemaan yhteisöveron 20 prosenttiin.

Rinne sanoi viime viikolla Ylen puheenjohtajatentissä, että hän oli aikoinaan 2013 väärässä yhteisöveron laskusta.

– Nyt jälkeenpäin on näyttäytynyt, että olin väärässä. Se tuotti enemmän se yhteisöveron laskeminen kuin aikaisempi vero oli tuottanut, Rinne totesi viime viikon maanantaina Ylen tentissä.

Nyt Rinne kiistää Suomen Kuvalehden haastattelussa, että olisi pitänyt yhteisöveron laskua hyvänä asiana.

– En sanonut niin, Rinne sanoi Suomen Kuvalehdessä.

Rinteen mukaan hän ei yhteisöveron laskua kannata, edes jälkikäteen.

– Olen edelleen sitä mieltä, että sitä ei olisi pitänyt tehdä. Se missä olen ollut väärässä, on ollut se, mitä tuotolle tapahtuu, kun yhteisöveroa lasketaan. Olin siis väärässä, kun oletin, että verotuotto vähenee. Fakta on, että verotuotto lisääntyi, vaikka yhteisöverokantaa alennettiin, Rinne perusteli puheitaan SK:n haastattelussa.

Rinteen puheet nostattivat taas epätietoisuutta kilpailijaleireissä.

Jopa pääministeri Juha Sipilä hämmästeli Rinteen yhteisöveropuheita.

– Et kai Antti Rinne ole perumassa tai katumassa viime kauden parasta päätöstä työllisyyden, yrittäjyyden ja talouskasvun näkökulmasta, Sipilä kyseli tviitissään.

Ryhmäjohtaja Simon Elo (sin) toivoi, että gallupien povaama seuraava pääministeri Rinne olisi linjakkaampi lausunnoissaan.

– Ehdin jo ajatella, että Rinne on viisastunut kokemuksen karttuessa, kun hän pyörsi mielipiteensä valtion verotuottoa kasvattaneesta yhteisöveron keventämisestä. On vaarallista, jos pääministerin tehtävässä ei pysty olemaan johdonmukainen ja luotettava isoissa Suomea koskettavissa kysymyksissä kuten vaikka kysymyksessä Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä tai verolinjauksista, Elo totesi tiedotteessaan.


Rinne on viime aikoina saanut selitellä puheitaan myös niin sanotussa lihaverossa ja metsien hakkuiden määrästä ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt