Mies suunnitteli ex-kumppaninsa väkivaltaista raiskausta – otettiin kiinni verekseltään nippusiteitä, teippiä ja teräaseita hallussaan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mies suunnitteli ex-kumppaninsa väkivaltaista raiskausta – otettiin kiinni verekseltään nippusiteitä, teippiä ja teräaseita hallussaan

38-vuotias tamperelaismies on tuomittu 4 vuoden vankeuteen muun muassa törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Oikeus totesi, että mies suunnitteli ex-naisystävänsä väkivaltaista raiskausta.

Poliisi otti miehen kiinni verekseltään. Kuvituskuva.­

28.3.2019 16:31

Poliisi otti kiinni 38-vuotiaan Kristian-Allan Härkösen hänen entisen naisystävänsä kotitalon läheltä. Poliisi tuli paikalla, koska uhkailun kohteena ollut nainen soitti hätäkeskukseen ja pyysi apua. Mies oli yrittänyt voimakeinoin tunkeutua naisen asuntoon.

Kiinni otettaessa miehen hallussa oli nippusiteitä, kangasteippiä, köyttä sekä teräaseita. Mies oli hankkinut tavarat 13 minuuttia ennen kiinniottoa. Oikeus totesi, että miehen tarkoituksena oli sitoa ex-naisystävä ja tehdä hänelle seksuaalista väkivaltaa.

Oikeus totesi, että miehen toiminta täyttää törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen tunnusmerkistön.

Härkönen tuomittiin myös törkeästä ryöstöstä. Hän oli tehnyt julmaa väkivaltaa pyörätuoliin sidotulle miehelle ja ryöstänyt häneltä kolme lääketablettia.

Tuomio tuli myös sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta. Härkönen oli esitellyt Vantaalla junassa sukupuolielintään naispuoliselle matkustajalle.

Kaikista teoista tuli yhteensä neljän vuoden vankeusrangaistus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?