KRP: ”Putinin moottoripyöräjengi” Yön sudet levinnyt Suomeen

Julkaistu: , Päivitetty:

KRP vahvisti moottoripyöräjengin rantautumisen Suomeen.
Suomeen on perustettu venäläisen Night Wolves -moottoripyöräkerhon ensimmäinen Suomen-osasto RMI (Russki Mototsiklisty Internatsional). Keskusrikospoliisi vahvisti asian Twitterissä.
Asiasta kertoi torstaina ensimmäisenä Iltalehti lähteisiinsä perustuen.

Iltalehden tietojen mukaan Yön susien ensimmäinen Suomen-osasto perustettiin Forssan seudulle alkuvuodesta.

Iltalehden mukaan osaston johtajaksi nimitetty suomalaismies sai Yön susien täysliivit Venäjällä 19. tammikuuta jengin Moskovassa sijaitsevassa tukikohdassa, jossa vietettiin kerhon presidentin Aleksandr Zaldostanovin 56-vuotissyntymäpäivää.

Zaldostanovin kerrotaan pukeneen Yön susien liivit suomalaismiehen päälle itse. Liivit sai myös ainakin yksi toinen suomalaismies.

Night Wolvesia on kutsuttu julkisuudessa ”Putinin moottoripyöräjengiksi”. Night Wolves tukee Venäjän presidentti Vladimir Putinin politiikkaa. Putin on tavannut Night Wolves-kerhon johtajan ja osallistunut sen tapahtumiin. Putin on kuvattu Night Wolvesien kanssa muun muassa moottoripyörän selässä ja jalkapallo-ottelussa.

Yön susia johtava Aleksandr Zaldostanov on työskennellyt aiemmin hammaslääkärinä, mistä hän on saanut lempinimensä ”Kirurgi.” Kirurgi on ylistänyt Putinia julkisuudessa. Kerho esiintyy julkisuudessa tervehenkisinä isänmaan ystävinä.

Kerho on viime vuosina levinnyt länteen päin. Slovakiaan on perustettu jengin Euroopan-päämaja, kertoo muun muassa BBC. Yön sudet lisättiin Yhdysvaltain pakotelistalle vuonna 2014.

Syynä pakotelistalle päätymiseen oli jengin osallistuminen Krimin niemimaan valtaamiseen ja Itä-Ukrainan konfliktiin. Yhdysvaltain valtiovarainministeriön mukaan Yön susien jäsenet osallistuivat Ukrainan hallituksen vastaiseen rikolliseen toimintaan.

Jengiä syytetään muun muassa Ukrainan rajavartioston jäsenen kaappaamisesta ja Ukrainan laivaston tukikohtaan tehdystä hyökkäyksestä Krimin Sevastopolissa. Jengin epäillään myös rekrytoineen Ukrainan hallitusta vastustavia taistelijoita Itä-Ukrainan sotaan.

Alla olevalla videolla näkyy, miten Yön sudet saapui Wieniin vuonna 2015.