IS kylässä: Tutustumme ekotalon rakentamiseen Liperissä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Millainen koti syntyy savesta ja oljista? IS kylässä tutustuu ekotalon rakentamiseen Liperissä

IS kylässä -kiertue jatkaa tänään matkaansa Liperiin. Ekotalon rakentamiseen tutustuvat toimittaja Faye Lawson ja kuvaaja Aleksi Jalava.

Julkaistu: 26.3.2019 9:03

IS kylässä -kiertueen minibussi suuntaa tiistaina Pohjois-Karjalassa sijaitsevaan Liperiin.

Siellä suomalais-irlantilainen pariskunta Marja Houtbeckers ja Mick Walsh rakentavat parhaillaan sangen erikoista ekotaloa, jossa materiaaleina käytetään muun muassa savea ja olkia.

Nyt talo on vielä rakennusvaiheessa. Nelihenkinen lapsiperhe aikoo elää talossa omavaraista elämää ilman jääkaappia, sähköhellaa tai pyykkikonetta.

IS:n Faye Lawson ja Aleksi Jalava menevät paikan päälle seuraamaan rakennusprojektia ja kysymään pariskunnalta, miksi he ovat urakkaan ryhtyneet. Lisäksi Irlannista kotoisin oleva Walsh kertoo omia mietteitään Suomesta ja suomalaisuudesta.

Perheen kuulumiset voit lukea tiistain aikana IS.fi:stä.

Eilen IS kylässä vieraili Pohjois-Savossa. Antti Mehtätalo vei toimittajan ja kuvaajan metsään Vieremällä. Anne-Leena Pellikka kertoi puolestaan, millaista on olla yrittäjä Keiteleellä.

Minne IS:n kiertuebussi suuntaa keskiviikkona? Se selviää pian.

  • IS kylässä -kiertueella selvitetään, mistä Suomi oikeasti puhuu eduskuntavaalien alla. Mihin kysymyksiin vaaleista haetaan vastauksia?

  • IS:n toimittajat Antti Virolainen, Lauri Silvander ja Faye Lawson sekä kuvaajat Joonas Salo, Seppo Kärki ja Aleksi Jalava kiertävät minibussilla ympäri Suomea.

  • Kiertue alkoi perjantaina 15.3. ja päättyy torstaina 28.3.

  • Toimittajat ja kuvaajat raportoivat kiertueen käänteistä IS:n lukijoille sekä ISTV:n katsojille. Reitin varrelta tehdään myös lukuisia suoria lähetyksiä, jotka näkyvät IS.fi:ssä.

  • Kyläilykohteet on valittu lukijoiden hakemusten joukosta. IS pyysi netissä kyläilykutsuja, joita tuli yli sata ympäri Suomea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?