WWF:n ruokasuositus: korkeintaan lasi maitoa päivässä, kananmunia kuusi kuukaudessa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

WWF:n ruokasuositus: korkeintaan lasi maitoa päivässä, kananmunia kuusi kuukaudessa

Kansainvälisen ympäristöjärjestön ruokasuosituksilla tähdätään ilmastonmuutoksen hillitsemiseen.

WWF suosittelee ilmastosyistä juomaan maksimissaan yhden lasin maitoa päivässä ja syömään korkeintaan kuusi munaa kuussa.­

26.3.2019 7:59

WWF:n suosittelemaan ilmastoystävälliseen ruokavalioon kuuluu korkeintaan lasi maitoa tai muutama siivu juustoa päivässä. Kananmunia saisi syödä korkeintaan kuusi kuukaudessa.

Broileria voisi syödä muutaman kerran viikossa ja punaista lihaa korkeintaan kerran viikossa.

Ruokavalio kehottaa suosimaan kasviksia ja kotimaista kestävästi pyydettyä kalaa.

Tiistaina julkaistussa tiedotteessa kerrotaan, että ruuantuotanto on maailmanlaajuisesti yksi suurimmista yksittäisistä kasvihuonekaasujen aiheuttajista, ja ruoka muodostaa viidenneksen hiilijalanjäljestä.

– Jotta maapallon keskilämpötilan nousu voidaan rajata 1,5 asteeseen, ruokavaliomme on muututtava pääosin kasvisperäiseksi, WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder kommentoi tiedotteessa.

Tiedotteessa sanotaan myös, että ruuantuotanto on myös suurimpia syitä villieläinten määrän romahtamiseen, sillä esimerkiksi luonnontilaisten metsien raivaaminen eläinperäisen ruuan tuotantoon ajaa villieläimet ahtaalle.

Tiedotteessa toivotaan pikaisia muutoksia suomalaisten ruokavalintoihin, sillä suomalaisten lihankulutuksen kerrotaan lisääntyneen lähes 20 prosenttia 2000-luvulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?