Poliisiammattikorkeakoulu teki historiaa – puolet nyt aloittaneista opiskelijoista naisia

Julkaistu:

Rehtorin mukaan nykytilanne on syntynyt luonnostaan.
Tänään maanantaina aloittaneella Poliisiammattikorkeakoulun kurssilla on enemmän naisia kuin koskaan aikaisemmin. Poliisiammattikorkeakoulu kertoo asiasta Facebook-sivuillaan.

Sivuille tehdyn päivityksen mukaan kurssin opiskelijoista naisia on 48 prosenttia eli käytännössä puolet.

Poliisiammattikorkeakoulun opiskelijakunnan nykyinen ja edellinen puheenjohtaja Johanna Nurmi ja Sampsa Pietilä kirjoittavat, että henkilön sopivuuden poliisiksi määrittävät monenlaiset ominaisuudet, mutta sukupuoli ei ole yksi niistä.
Korkeakoulun rehtori Kimmo Himberg kertoo Ylelle, että naisten osuus poliisiopiskelijoista on ollut pikkuhiljaa nousussa. Vuonna 2000 aloittaneista opiskelijoista 19 prosenttia oli naisia, kun taas parina viime vuonna naisten osuus on ollut noin kolmanneksen.

– Onneksi suomalaisessa yhteiskunnassa ollaan edetty hyvää vauhtia tasa-arvoistumisen tietä. Ajatus miesten ja naisten ammateista alkaa hiipua kokonaan, sanoo Himberg sanoo.

Rehtorin mukaan koulu ei ole pyrkinyt markkinoimaan opintojaan erityisesti naisille, vaan kehitys on tullut luonnostaan.

Poliisiammattikorkeakouluun haetaan korkeakoulujen yhteishaun ulkopuolella ja uudet opiskelijat aloittavat neljä kertaa vuodessa.

Viime vuonna poliisiammattikorkeakoulu teki ennätyksen hakijoiden määrässä, sillä kesän määräaikaan mennessä hakemuksia jätettiin peräti lähes 1500 kappaletta. Viime vuonna avoimia opiskelupaikkoja oli yhteensä noin 400.

Koulun pääsykokeeseen sisältyy muun muassa kuntotesti, jossa koetellaan hakijan kestävyyttä ja ketteryyttä, sekä ylätaljalla ja leuanvedolla mitattavaa ylävartalon lihasvoimaa. Näiden lisäksi hakijoiden tulee suorittaa hyväksytyt penkkipunnerrustoistot.