Sinisten vaalipäällikkö: vaaliteltoilla jatkuvasti uhkaavaa käytöstä – ehdokkaille annettu selvät ohjeet

Sinisten vaalipäällikkö Pekka Sinisalo kertoo, että jo tammikuusta alkaen puolueen vaalikampanjointia on häiritty uhkaavalla ja epäasiallisella käytöksellä.

24.3.2019 15:39

Sinisten kansanedustaja, ulkoministeri Timo Soini joutui sunnuntaina uhkaavaan välikohtaukseen, kun Soldiers of Odin -takkiin pukeutunut mieshenkilö lähestyi aggressiivisesti ministeriä Vantaan Korson maalaismarkkinoilla.

  • Jutun yllä video tilanteesta miehen taltuttamisen jälkeen.

Siviiliasuiset miehet taltuttivat hyökkääjän, ja poliisin mukaan miestä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja toimia ministeriä kohtaan tutkitaan.

IS tavoitti sinisten vaalipäällikön Pekka Sinisalon, joka ei osannut ottaa tarkemmin kantaa Soinin tapaukseen. Sinisalo kuitenkin sanoo, että sinisiä kohtaan on esiintynyt jatkuvaa uhkaavaa käytöstä jo siitä lähtien, kun puolue aloitteli tammikuussa vaalikampanjointia.

– Meitä kohtaan pyritään jatkuvasti konfliktiin. Käytös on uhkaavaa, päällekäyvää. Tullaan ihan iholle seisomaan ja nimitellään loikkareiksi, takinkääntäjiksi ja pettureiksi.

Pekka Sinisalo kertoo, että kaikille sinisten ehdokkaille on annettu toimintaohjeet uhkaavien tilanteiden varalta.

Hyökkääjät viittaavat mitä ilmeisemmin siihen, että perussuomalaiset hajosi puoluekokouksen 2017 jälkeen, kun Jussi Halla-aho nousi äänestyksen jälkeen Timo Soinin paikalle puolueen puheenjohtajaksi. Vain muutaman päivän kuluttua vallanvaihdosta perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajosi, ja 20 ryhmän kansanedustajaa Soini mukaanlukien perusti Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän. Sittemmin ryhmästä tuli Sininen tulevaisuus, ja uusi puolue rekisteröitiin puoluerekisteriin marraskuussa 2017.

Sinisalon mukaan uhkailu ja aggressiivinen käytös on aiheuttanut sen, että kaikille sinisten ehdokkaille ja ehdokkaiden tukiryhmille on annettu selvät toimintaohjeet tällaisen käytöksen varalle.

– Pitää mennä pois tällaisesta tilanteesta eikä pidä provosoitua.

Sinisalo sanoo, että tuoreimman ja tähän asti vakavimman välikohtauksen jälkeen hän aikoo pohtia, miten viestiä asiasta vaalikentälle.

– Nyt jokaisen täytyy kiinnittää entistä enemmän huomiota omaan turvallisuuteensa kentällä. Kyllä se hyvin uhkaavalta tuntuu, että ruvetaan astaloita käyttämään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?