Soldiers of Odin -takkiin pukeutunut mies yritti lyödä Timo Soinia Vantaalla – toisteli viestiä ulkoministerille

Ulkoministeri Timo Soinia (sin.) yritettiin lyödä Korson maalaismarkkinoilla Vantaalla sunnuntaina päivällä.

24.3.2019 13:00 | Päivitetty 24.3.2019 15:52

Paikalla ollut Lehtikuvan kuvaaja kertoo, että siviiliasuiset miehet painoivat maahan Soldiers of Odin -tunnuksiin pukeutunutta miestä ja pitivät tätä paikallaan.

Poliisi kertoi myöhemmin estäneensä miehen lähestymisen ministeriä, mikä johti kamppailuun. Miestä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja hänen toimiaan ministeriä kohtaan tutkitaan.

Timo Soini kertoi ympärillä oleville ihmisille, että kyseinen mies oli yrittänyt lyödä häntä ja että turvamiehet ottivat lyöjän haltuun. Soini jatkoi välikohtauksen jälkeen normaalisti kansalaisten tapaamista.

Jutun yllä video tilanteesta miehen taltuttamisen jälkeen.

Maalaismarkkinoilla monitoimikeskus Lumon lähistöllä oli useamman puolueen edustajia tapaamassa äänestäjiä.

Välikohtausta vierestä seurannut vasemmistoliiton Uudenmaan ehdokas ja Uudenmaan vasemmistoliiton puheenjohtaja Antero Eerola sanoo, että nationalistisia tunnuksia kantanut mies löi pullolla vartijaa ilmeisesti pään seudulle Sinisen tulevaisuuden teltalla.

Miehellä tuntui olevan Soinille selvä sanoma, jota hän toisteli.

– Ministerin turvamiehet ottivat miehen kiinni ja painoivat tätä maahan. Mies huuteli, että Soini on petturi.

Eerola sanoo, ettei hän voi olla varma, yrittikö mies hyökätä pullon kanssa juuri Soinia kohti, mutta aggressio oli hänen arvionsa mukaan suunnattu Soiniin.

– Se on onneksi aika harvinaista. Tänäänkin on ollut sata halausta ja kaksi–kolme karkeampaa puheenvuoroa. Joskus hyvin harvoin tulee tällaista. Tänään sattui näin, Soini kommentoi MTV Uutisille.

IS ei ole tavoittanut Soinia kommentoimaan välikohtausta. Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo ei halunnut mitenkään kommentoida asiaa.

Turvamiehet taltuttivat miehen maahan.

Päivitys 24.3.2019 klo 14.09: Päivitetty poliisin tiedoilla

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?