Vakava putkirikko Helsingin Kalliossa: vesi tulvii kaduille – kellarit täynnä kattoon asti

rac

Julkaistu:

Paikalla pelastuslaitos ja poliisi sekä HSY:n ja Helenin työntekijöitä.
Helsingin Kalliossa laajan vesivahingon jäljiltä vettä tulvii usean asuinrakennuksen kellaritiloihin ja kadulle. Poliisi ohjaa liikennettä Helsinginkadulla.

– Helsinginkadulla Harjutorin kohdalla suuri vesivahinko, jonka vuoksi ajoneuvoliikenne kokonaan toistaiseksi estynyt Kurvin ja Fleminginkadun välillä, poliisi kertoi Twitterissä kello 11:n aikaan.

– Käyttöveden runkolinja, jonka halkaisija on 600 millimetriä, on vaurioitunut. Sen seurauksena vettä tulvii asuinrakennusten kellaritiloihin runsaasti, kertoo päivystävä palomestari Tomi Kuusamo.

Vaurioalue ulottuu ainakin kolmeen kiinteistöön ja Helsinginkadulle, joten häiriötä koituu myös liikenteelle. Liikennehäiriön kestosta ei ole tietoa.

Huoltoyhtiön mukaan eräänkin kerrostalon kellareissa on vettä kattoon asti, IS:n paikalla oleva kuvaaja kertoo. Yksi asukas kertoo, että yhdestä talosta sähköt ovat kokonaan poikki.


”Työt ovat kovassa käynnissä”

Pelastuslaitoksella on paikalla seitsemän yksikköä. Aamupäivällä paikalle oli matkalla myös kuusi yksikköä sopimuspalokunnista.

Lisäksi paikalla on muun muassa Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) ja energiayhtiö Helenin työntekijöitä, sillä kiinteistöissä on korttelimuuntajia ja sähköjakokeskuksia.

Palomestari Kuusamo sanoi noin klo 11:n aikaan aamupäivällä, että on liian varhaista arvioida rakennuksille aiheutuvia mahdollisia vaurioita. Henkilövahinkoja ei ole syntynyt.

– Työt ovat kovassa käynnissä, ja tilannetta pyritään selvittämään, Kuusamo totesi.

Pelastuslaitos kirjasi asiasta hälytyksen ajassa 10.15 osoitteessa Harjutori 10.