Puolustusvoimien komentaja maanpuolustustahdon romahduksesta Ylellä – Ei osaa arvioida syitä: ”Toki se on huolestuttavaa”

Julkaistu:

Puolustusvoimien komentaja, kenraali Jarmo Lindberg ei lähtenyt arvioimaan tarkemmin, mistä maanpuolustustahdon heikkeneminen voisi johtua.
Puolustusvoimien komentaja, kenraali Jarmo Lindberg pitää huolestuttavana, jos maanpuolustustahto jatkaa heikkenemistään.

– Jos se muuttuu trendiksi, toki se on huolestuttavaa, Lindberg sanoi lauantaina Ylen Ykkösaamussa.

Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan viime vuoden lopulla julkaisema kysely paljasti maanpuolustustahdon laskeneen erityisesti nuoremmissa ikäluokissa.
Lindbergin mukaan on vaikea arvioida tarkemmin, mistä maanpuolustustahdon heikkeneminen voisi johtua.

– Aika näyttää, onko se sitten notkahdus. Tässä on vaikea mennä analysoimaan niitä eri syitä suomalaisessa yhteiskunnassa, mitkä siihen (tahdon heikkenemiseen) ovat tällä kertaa kyselyssä vaikuttaneet.

Lindbergin mukaan puolustusvoimat voi omalta osaltaan vaikuttaa maanpuolustustahtoon tarjoamalla nuorille mielekästä koulutusta.

– Sen pitää oikealla lailla kohdata suomalaiset nuoret, jotka sitten viestivät sitä omissa perheissään ja lähiympäristössään.

Lindberg niin ikään huomautti, että Suomi on edelleen Euroopan kärkeä maanpuolustustahdon osalta.

Lindbergin viisivuotinen kausi puolustusvoimien komentajana päättyy heinäkuun lopussa. Ykkösaamussa hän kuitenkin pitäytyi vaitonaisena suunnitelmistaan.

– Aika näyttää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Ota kantaa

Pitääkö maanpuolustustahdon tilasta olla huolissaan?

Kyllä 64% Ei 36%
Ääniä yhteensä 4095

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt