Mustasukkainen nainen laati miehestä ja naisesta valeprofiilit Tinderiin – käynnistyi treffivyöry, joka maksoi 13 000 euroa

Mustasukkainen nainen laati heinolalaisesta miehestä ja naisesta Tinderin treffipalstalle valeprofiilit.

Mustasukkainen nainen laati miehestä ja naisesta Tinderiin valeprofiilit.

22.3.2019 20:31

Teosta oli kummallekin uhrille paljon harmia, taloudellisia menetyksiä ja mielenterveysongelmia.

Espoolainen 40-vuotias nainen tuomittiin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa 50 päiväsakkoon kahdesta identiteettivarkaudesta ja kahdesta viestintärauhan rikkomisesta. Häiriköinti maksoi tuomitulle kaikkiaan noin 13000 euroa.

Tuomitun sakkolapun suuruus on 1350 euroa. Hän joutuu maksamaan urheilleen yhteensä noin 11500 euroa kärsimyskorvauksia, ansionmenetyksiä ja oikeuskuluja.

Teon taustalla oli mustasukkaisuus. Tuomittu laati valeprofiilit heinolalaisista noin 40-vuotiaasta miehestä ja noin 35-vuotiaasta naisesta. Heinolalaiset tunsivat toisensa. Kaikki kolme olivat myös olleet Tinderissä.

Tuomittu ei ollut koskaan tavannut uhrejaan henkilökohtaisesti, mutta miehen kanssa hän oli ollut yhteydessä Tinderin kautta.

Espoolainen lähetti heinolalaiselle naiselle usean kuukauden ajan asiattomia viestejä ja soitteli häiritseviä puheluita.

Seuranhakupalveluun espoolainen rakensi naisesta lukuisia profiileja. Heinolalainen alkoi saada yhteydenottoja tuntemattomilta henkilöiltä. Uhri oli useita kertoja yhteydessä Tinder-palvelun ylläpitäjään ja sai poistettua tietonsa, mutta pian taas ilmestyi uudet tiedot ja sama treffivyöry jatkui. Vielä pitkän ajan kuluttuakin häneen otettiin yhteyksiä, vaikka tiedot oli jo saatu lopullisesti poistettua.

Naiselle teoista koitui keskivaikea masennus. Hän joutui muuttamaan joksikin aikaan kodistaan, koska oli näkevinään takapihalla oudon hiipparin ja tuntemattoman auton talonsa pihassa. Hänen yritystoimintansa kärsi huomattavat vahingot ja hänen oli lopetettava tuotteidensa mainostaminen sosiaalisessa mediassa. Uhrille valeprofiilit paljastuivat, kun hänen ystävänsä olivat huomanneet ne ja kertoivat.

Espoolainen oli mieheen yhteydessä yli vuoden ajan puhelimitse. Hän lähetti loukkaavia viestejä ja soitteli puheluja, jotka mies koki uhkaaviksi.

Nainen loi miehestä Tinderiin useita valeprofiileja ja sai kiinnostuneet ottamaan yhteyttä mieheen. Täysin tuntemattomat henkilöt alkoivat tavoitella häntä.

Seuraukset olivat ikävät. Mies menetti yöunensa ja työssä käynti kävi voimille, kun joku toinen henkilö esiintyi hänenä feikkiprofiilin kautta. Kaikki miehestä kerrotut ikävät kommentit näkyivät miehen omistaman yrityksen sivuilla asiakkaille ja työntekijöille.

Tuomittu myönsi syyllistyneensä tekoihin, joista häntä rangaistiin. Käräjäoikeus antoi jutussa ratkaisun perjantaina. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?