Parikymppiset miehet astuivat kauppaan kasvot peitettyinä juuri ennen sulkemisaikaa – siitä alkoi K-marketin kassan järkyttävä piina

Julkaistu:

Hovioikeus alensi K-Marketin myyjää ilmapistoolilla uhanneen miehen tuomiota.
Uudellamaalla sijaitsevan K-kaupan työntekijä oli tavalliseen tapaan kerännyt ulkomainokset sisään ja sulkemassa kauppaa. Naismyyjä oli yksin kaupassa. Elettiin syyskuuta 2017 ja kello kävi lähellä kymmentä illalla, jolloin kaupan ovet suljetaan.

Vain muutamaa minuuttia ennen sulkemisaikaa työntekijän vuoro muuttui painajaiseksi.

Sisään astuivat huumeista päihtyneet vuonna 1998 ja 1999 syntyneet miehet kasvot peitettynä. Miehillä oli mukanaan veitsi ja ilmakivääri.

Toinen miehistä käveli kassakoneen takana olleen työntekijän eteen ja nosti ilmakiväärin piipun tämän kasvoille. Toinen miehistä käveli asetta pidelleen miehen viereen ja nosti veitsen ilmaan, kohti kassatyöntekijää.

Oikeuden paperien mukaan kassatyöntekijä oli yrittänyt painaa hälytysnappia, jolloin ilmakivääriä kasvoilla pidellyt mies sanoi kassalle: ”älä laita käsiä mihinkään, sinulla on muutama minuutti aikaa”.

Miehet veivät avoinna olleesta kassakoneesta 668 euroa ja poistuivat välittömästi paikalta. Oikeudessa katsotun videotallenteen mukaan tilanne kestää noin 25 sekuntia.

Tapahtuman jälkeen kassatyöntekijä lukitsi ulko-oven ja soitti esimiehelleen sekä hätäkeskukseen. Työntekijä kävi tapahtuneen johdosta kolme kertaa psykologilla ja kertoi oikeudessa kärsineensä pelkotiloista. Hän sanoi tarkkailleensa ihmisiä ja miettineensä, onkohan tuo yksi tekijöistä. Tilanne oli järkyttänyt työntekijää.

Ilmakivääriä pidellyt mies kertoi käräjäoikeudessa, että hän oli tapahtuma-aikaan hyvin sekaisin, mutta on sittemmin lopettanut huumeiden käytön. Ryöstöä oli miehen mukaan suunniteltu maksimissaan tunnin verran. Mies kertoi myös, että ryöstössä käytetty ilmapistooli löytyi hänen autostaan eikä siinä ollut panoksia. Tarkoitus oli vain viedä rahat eikä satuttaa ketään.

Tuusulan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1998 syntyneen ja ilmakivääriä kassatyöntekijän kasvoilla pitäneen miehen ryöstöstä 9 kuukauden ehdottomaan vankeuteen lokakuussa 2018. Miehellä oli kontollaan tammikuussa 2018 saatu ehdollinen vankeusrangaistus. Puukkoa pidellyt vuonna 1999 syntynyt mies tuomittiin ryöstöstä 9 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Ilmapistoolia pidellyt mies valitti tuomiostaan Helsingin hovioikeuteen, joka 21. maaliskuuta 2019 annetulla päätöksellä alensi tuomiota ehdottomasta 9 kuukauden tuomiosta 5 kuukauteen ehdotonta.