Yhdysvaltain B-52-pommikone kaarteli Viron ilmatilassa – sotilas­professori näkee selvän syyn: ”On kulunut viisi vuotta”

rac

Julkaistu:

Petteri Lalun mukaan maanantaina havaittu lento oli vanhan ajan ”tykkivenediplomatiaa”.
Itämeren alueen ilmatilassa on ollut viime aikoina poikkeuksellista liikehdintää.

– Pienet ilmamanööverit menossa, sotilasprofessori Petteri Lalu kommentoi Twitterissä.

Sotilasprofessori Lalu julkaisi Twitter-viestin yhteydessä karttakuvan Virosta. Siinä näkyy, miten amerikkalainen B-52 pommikone lentää Viron alueella. Videolta voit katsoa, millainen kone on B-52.
– Pommikone lensi siksakia Viron päällä ja sitten meni takaisin.

Amerikkalainen sotilaslehti kertoi viime viikolla, miten Yhdysvalloista lentää muutamia B-52 pommikoneita Britanniaan. Kyseessä on operaatio, jossa Yhdysvallat vakuuttaa liittolaisille, että se on yhteisen sotilasliiton takana.

– Päivämäärä on ihan selvä. On kulunut viisi vuotta siitä, kun Venäjä liitti Krimin järjestämänsä kansanäänestyksen jälkeen alueyhteyteensä.

Lalu kuvaa operaatiota vanhan ajan tykkivenediplomatiaksi.

– Tullaan näyttämään sotilaallista voimaa Atlantin yli. Myös näytetään kumppaneille, että Yhdysvallat pitää sitoumuksensa siitä huolimatta, että presidentti puhuu joskus kovistelupuhetta liittolaisilleen taakanjaosta.


Amerikkalaiseen B-52 pommikoneeseen liittyy symboliarvoa. Konetyyppi otettiin käyttöön 1950-luvulla. Sen oli tarkoitus toimittaa ydinaseita silloista Neuvostoliittoa vastaan.

Irakin ja Afganistanin sodissa pommikone koki uuden renessanssin. Huomattiin, että vanha kone pystyy pitkään ilmassa ja kuljettaa paljon aseistusta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt