Seksileluissa sähköiskun vaara – Tukes vetää tuotteita pois myyjiltä ja kuluttajilta

Julkaistu:

Toinen tuote on määrätty poistettavaksi markkinoilta ja toiseen on merkitty palautusmenettely.
Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on lisännyt Markkinavalvontarekisteriin kaksi vibraattori-tuotetta viime maanantaina.

Kumpaankin tuotteeseen on merkitty vaaran lajiksi sähköisku.

Toinen tuote on määrätty poistettavaksi markkinoilta ja toiseen on merkitty palautusmenettely.


Pretty Love Infinity -tuote poistetaan markkinoilta. Se tarkoittaa, että seksilelussa on huomattavia turvallisuuspuutteita tai tuote on muuten merkittävästi vaatimusten vastainen. Markkinoilta poisto -päätöksellä Tukes määrää maahantuojaa lopettamaan tuotteen myynnin sekä keräämään myymättömät tuotteet pois jälleenmyyjiltä.


Only One -vibraattoriin liittyvä toimenpide on palautusmenettely. Se tarkoittaa, että tuotteessa on vakavia turvallisuuspuutteita, jotka aiheuttavat vaaraa terveydelle tai omaisuudelle. Sen vuoksi se on kerättävä pois kuluttajilta. Palautusmenettelyä koskevalla päätöksellä Tukes määrää toiminnanharjoittajaa lopettamaan tuotteen myynnin ja muun luovuttamisen. Lisäksi sen pitää saada tuotteet kerätyksi pois sekä jälleenmyyjiltä että kuluttajilta.

Kummankin tuotteen maahantuojaksi on merkitty Jyväskylän keskustassa toimiva Anti-Shop Oy, joka toimii myös verkkokaupassa.