Lehti: Häät ryöstäytyivät käsistä Iisalmessa – mies esitteli kohtalokkaasti hauiksiaan poliisille ja rattijuoppo täräytti vierasta turpaan

Julkaistu:

Iisalmen Sanomien mukaan viime kesänä järjestettyihin hääjuhliin tarvittiin lopulta kaksi poliisipartiota taltuttamaan miestä, joka uhkaili poliisi ja esitteli hauiksiaan.
Iisalmessa viime kesänä käsistä ryöstäytyneet hääjuhlat poikivat kaksi tuomiota Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Asiasta uutisoi Iisalmen Sanomat. Lehti kertoo, että tilanne sai alkunsa, kun poliisipartio saapui juhlapaikalle selvittämään rattijuopumustapausta, kun häävieraana ollut nainen oli ajanut 1,39 promillen humalassa lyhyen matkan parkkipaikalta juhlapaikan eteen yleisen tien kautta.

Tilanne eskaloitui, kun niin ikään häävieraana ollut mies raivostui poliisi saavuttua paikalle uhkaillen partiota väkivallalla ja esitellen hauiksiaan.

Paikalle hälytettiin Iisalmen Sanomien mukaan tässä vaiheessa toinenkin poliisipartio, mutta mies saatiin poliisiautoon vasta kaasusumuttimen ja etälamauttimen avulla.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi poliisia kohtaan väkivaltaisesti käyttäytyneen miehen seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Nainen tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta sekä pahoinpitelystä, sillä nainen löi lisäksi toista häävieraana ollutta naista kasvoihin. Oikeus määräsi hänelle 35 päivää ehdollista vankeutta ja 30 päiväsakkoa, joista kertyy Iisalmen Sanomien mukaan maksettavaa 750 euroa.

Myös Ilta-Sanomien lukijat kertoivat viime kesänä häistä, joissa juhlinta ryöstäytyi täysin käsistä.

Näin kävi esimerkiksi eräissä hääjuhlissa, joita matkustettiin viettämään ulkomaille. Paikalle saapui pahennusta herättänyt mies havaijipaidassaan.

– Mies yritti lääppiä minua ja vetää jokaista naista väkisin tanssimaan. Loppuillasta hän löi morsiamen isää, ja morsiamen veli kosti lyömällä häntä. Muuten oli upeasti järjestetyt häät ja sulhasen suku rauhallista. Oli siinä heille suomalaista ”kulttuuria” ihmeteltäväksi.
Toinen lukija puolestaan todisti pohjalaisissa häissä tilannetta, joka eskaloitui toden teolla, kun sulhanen ja bestman ajautuivat tappeluun.

– Siitä laukesi ketjureaktio, jossa sulhasen tytär huutaa ja hakkaa isäänsä kuinka häpeää tätä, sulhasen äiti syyttelee kaikkia muita miten eivät ymmärrä miestä ja morsian tietenkin on häpeissään tapahtuneesta. Morsiamen ripittäessä sulhasta päättää sulhanen heittää sormuksensa nokkospuskaan. Tilanne rauhoittui erään vieraan (ilmeisesti morsiamen suvun puolelta) painokkaaseen vaateeseen (jossa saattoi myös hieman uhkailua olla, isokokoinen kun oli) sulhaselle pyytää kaikilta anteeksi. Sama vieras etsi ja löysi sormuksenkin. Olipahan pohjanmaalaiset häät kerta kaikkiaan...

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt