Millaista on nuorten elämä Pihtiputaalla? IS kävi kylässä ja kysyi

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Etelä-Pohjanmaa jäi taakse, kun IS kylässä -kiertue jatkoi matkaansa kohti Keski-Suomea.
IS kylässä -kiertue siirtyi aamulla Seinäjoelta kohti Kinnulaa ja Kinnulan Parlamenttia, paikallista kahvila-ravintola-huoltoasemaa.

Toimittaja Lauri Silvanderin ja kuvaaja Seppo Kärjen otti vastaan yrittäjä Mari Muhonen, joka kertoi syrjäisten seutujen turvallisuuden ja turvattomuuden kokemuksista. Muhonen on huomannut, että poliisin saapuminen paikalle kestää yllättävän pitkään. Kinnulan Parlamenttiin on murtauduttu useita kertoja.
Iltapäivällä minibussi suuntasi Pihtiputaalle. 16-vuotias lukiolainen Carolina Kempas ystävineen kertoi suorassa lähetyksessä, millaista nuoren elämä on pienellä paikkakunnalla. Mitkä asiat mietityttävät? Onko tekemistä tarpeeksi? Miten vaalit koskettavat nuoria?

– Vaikkakaan en vaaleissa saa vielä äänestää, koen, että ne koskettavat myös minua. Nuoret ovat Suomen tulevaisuus, ja etenkin maaseudun aktiviteetit nuorille ovat suppeita. Ja silloinkin jos niitä on, ne ovat väärälle kohderyhmälle. Maaseudun nuoria kiinnostavat autot, mopot, traktorit, ysäri, Kempas kirjoitti kutsussaan.

Samalla vierailulla näimme, miten nuoret viettävät Pihtiputaalla aikaansa ja pääsemme kiertoajelulle nuorten ykköskohteisiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt