Reijo Ruokasen kolumni: Kortit kertovat, myrkky on fine

Julkaistu:

Kolumni
Miksi päästätte humpuuki­maakarin viereenne hyväksyntää keräämään? kysyy Reijo Ruokanen.

Voiko tarot-korttien lukijalla houkutella paikalle muita kuin hölmöjä? Onko tarkoituskaan saada paikalle muita kuin hölmöjä?

Tätä kannattaa kysyä SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholmilta.

Rönnholm oli yksi puhujista SDP:n tilaisuudessa Tampereella Koskikeskuksen aukiolla viime lauantaina. Myös SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin oli esiintyjälistalla, samoin ammattiliitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

Heidän lisäkseen paikalle oli hankittu muiden muassa ’näkijä’ ”Raikku”, joka luki auroja ja ennusti tarot-korteista pientä maksua vastaan. ”Raikku” oli näkyvästi esillä tapahtuman mainonnassa.

Puoskareiden ja huuhaa-kauppiaiden kutsuminen mukaan tilaisuutta elävöittämään on vastuutonta ja hölmöä. Kun ennustaja pääsee esiintymään puolueen eturivin poliitikkojen kanssa, puolueen eturivin poliitikot samalla antavat, halusivat tai eivät, oman siunauksensa ja hyväksyntänsä ennustajan toiminnalle.

Sanna Marin, Antton Rönnholm ja Päivi Niemi-Laine, mitä ”Raikku” ennusti teille? Uskotteko, että joku voi oikeasti lukea auraa tai ennustaa korteista?

Jos ette, miksi päästätte humpuukimaakarin viereenne hyväksyntää keräämään?

 

Ruotsinkielinen Pohjanmaa on Suomen taikauskon ydinaluetta.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on kotoisin Pietarsaaresta. Ruotsinkielinen Pohjanmaa on Suomen taikauskon ydinaluetta. Rokotuskattavuus on alhainen, myrkkymyönteisyys korkea. Erityisen suosittua on hopeavesi, jota alueella juodaan lääkkeenä ja jotkut juottavat sitä myös lapsilleen.

Hopeavedestä on vain haittaa. Runsas käyttö voi johtaa hengenvaaralliseen myrkytystilaan. Vaikka henki ei lähtisi, hopeavesi voi aiheuttaa argyrian, jossa iho muuttuu pysyvästi siniharmaaksi.

Anna-Maja Henrikssonille hopeavesi ei ole ongelma. Suomen Kuvalehden (9/2019) haastattelussa hän osoitti suurta suvaitsevaisuutta:

”Olen tavannut ihmisiä, jotka kokevat saavansa apua hopeavedestä. Jos he kokevat niin, minulle se on ihan fine. Tarvitsemme lain, joka säätelee vaihtoehtoista lääketiedettä ja puoskarointia.”

Ylen vaalitentissä hän tarkensi näkemystään. Henrikssonin mukaan hopeavesi pitäisi kieltää, jos sitä ei saisi nauttia.

Aivan. Hopeaveden myynti juotavaksi on jo kielletty. Se ilmeisesti ei riitä Henrikssonille.

Vaalien alla puolueilta ja ehdokkailta ei pidä edellyttää erityisen korkeaa harkintaa, mutta johonkin pitää vetää raja. Jos puolue korostaa koulutuksen ja tutkimuksen merkitystä juhlapuheissa, sen pitää näkyä myös vaalikentillä.

Höpsismin kanssa flirttailu on halpaa, vastenmielistä ja vastuutonta. Toivottavasti siihen enää ei kukaan vaalikampanjassaan turvaudu.

Kirjoittaja on Tekniikan Maailman päätoimittaja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt