Kevät tulee rytinällä! Etelä-Suomessa on havaittavissa selkeä muutos jo 10 päivän kuluttua – ”Mikään ei ole ikuista”

Julkaistu:

Sää
Kuluva viikko näyttää Suomessa lumiselta, mutta sitten lotisee.
IS haastatteli tänään aamupäivällä Ilmatieteen laitoksen päivystävää meteorologi Nina Karustoa.

Hänen mukaansa lumisateita ja liukkaita kelejä saadaan tällä viikolla valtaosassa maata.
– Aika tyypillistä, että lumisateita tulee vielä. Niin sanottu talvi kyllä jatkuu pitkälle maaliskuuhun, Karusto kertoi.

Nyt vaikuttaa siltä, ettei lumia enää pitkään katsella, jos Ilmatieteen laitoksen uusinta twiittiä on uskominen. Lämpimämmät kelit ovat aivan kulman takana.
– Mikään ei ole ikuista, edes lumi. Jo 10 päivän päästä suurin osa Etelä-Suomen lumesta on sulanut pois. Nähtäväksi jää tuleeko enää lisää, twiitti tiedottaa. Lisäksi siinä käytetään tunnisteita #alkaakokevät ja #keväthanget.

Ja lämpöä on tulossa lisää, valaisee Forecan kuukausiennuste.

Kuluvalla, 18. maaliskuuta alkaneella viikolla Suomessa vallitsee keskimäärin läntinen ilmavirtaus ja sää on tavanomaista lämpimämpi. Lämpötila nousee ajoittain paikoin Lapissakin nollan vaiheille tai hieman sen yläpuolelle.

Sää jatkuu edelleen lämpimänä vielä maaliskuun lopun ja huhtikuun alkupuolen ajan. Huhtikuun puolivälissä ajankohdan tavanomainen päivälämpötila on lähes koko maassa nollan yläpuolella, maan etelä- ja keskiosassa jo +5 asteen vaiheilla tai sen yläpuolella.

Öisin on edelleen pakkasta, mutta siitä huolimatta terminen kevät on tavallisesti alkanut jo monin paikoin.

Maaliskuun lopussa lähes koko Euroopassa on kuitenkin jo tavanomaista lämpimämpää ja sää jatkuu enimmäkseen lämpimänä vielä huhtikuun alkupuolen ajan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt