Mies tuomittiin törkeistä seksuaalirikoksista lähes neljäksi vuodeksi vankeuteen – uhreina kolme 14–15-vuotiasta tyttöä

Julkaistu:

Tuomittu 19-vuotias mies juotti alkoholia, raiskasi yhden uhreista ja yritti kiristää yhtä tyttöä alastonkuvilla.
Helsingin käräjäoikeus tuomitsi ehdottomaan vankeuteen 19-vuotiaan nuorukaisen, joka oli käyttänyt seksuaalisesti hyväkseen kolmea 14–15-vuotiasta tyttöä.

Käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen törkeään raiskaukseen, kolmeen törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, kahteen alkoholirikkomukseen ja kiristyksen yritykseen. Tuomittu Farhan Suleiman Farhan sai kolme vuotta ja kymmenen kuukautta vankeutta.

Kaikki teot tapahtuivat vuonna 2018. Kahdessa tapauksessa hyväksikäyttö tapahtui niin, että syytetty tarjosi tytölle asunnollaan alkoholia ja oli sen jälkeen tämän kanssa sukupuoliyhteydessä.

Toinen tapaus oli käräjäoikeuden mukaan raiskaus. Tyttö yritti estellä ja pyysi moneen kertaan lopettamaan, mutta mies jatkoi. Käräjäoikeuden mukaan uhri oli tekijän alla ja yritti lähteä pois, mutta heikompana ei päässyt.

Kolmannen tytön kohdalla kyse oli noin kymmenestä sukupuoliyhteydestä, jotka olivat tapahtuneet tuomitun tai hänen kavereidensa asunnoilla. Syytetty vetosi oikeudessa seurustelusuhteeseen, mutta käräjäoikeuden mukaan suhde ei ollut tasapuolinen.

Tyttö ehkä oli omasta puolestaan sitoutunut suhteeseen, mutta miehellä oli samanaikaisesti muita tyttöystäviä. Tyttö oli tekoaikaan lisäksi karkumatkalla laitoksesta, eikä hänellä ollut muuta paikkaa minne mennä kuin Farhanin asunto.

”Suhdetta ei näin ollen voida pitää tiiviinä ja molemminpuolisena tai ylipäätään sellaisena, jossa mukana olisi ollut suuria tunteita ainakaan Farhanin puolelta,” käräjäoikeus päätteli.

Jälkeenpäin mies kaiken lisäksi yritti kiristää tytöltä 300 euroa uhkaamalla levittää tästä ottamiaan alastonkuvia.

Mies tuomittiin jo aiemmin tammikuussa Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa ehdolliseen vankeuteen vastaavantyyppisistä rikoksista. Nyt langetettua tuntuvaa rangaistusta käräjäoikeus perusteli muun muassa sillä, että teoilla hän aiheutti henkiseltä voinniltaan jo entuudestaan hauraille tytöille psyykkisiä henkilövahinkoja.

Henkisestä kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta tuomittujen korvausten yhteissumma kohosi 25 000:een euroon.