Ylen MOT: Raiskasi naisen ja puri kasvoihin – näitä seksuaalirikoksesta tuomittuja ei karkotettu Suomesta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Yle: Raiskasi naisen ja puri samalla kasvoihin – ei karkotettu Suomesta ”yksityis- ja työelämän siteiden takia”

Julkaistu: 19.3.2019 9:59

Ylen MOT-ohjelma on käynyt läpi kaikki Maahanmuuttoviraston viime vuonna tekemät päätökset, joissa pohdittiin rikokseen syyllistyneen ulkomaalaisen karkottamista.

MOT:in mukaan seksuaalirikokseen oli syyllistynyt 37 miestä, joista 25 päätettiin karkottaa ja 12 sai jäädä Suomeen.

Useammassa tapauksessa karkotuksen esti MOT:in mukaan se, että pakolaista ei saa karkottaa maahan, johon nähden hän on edelleen kansainvälisen suojelun tarpeessa.

Mutta muunkinlaisia perusteluja oli. Muutamassa tapauksessa perusteluina karkotuksen kohtuuttomuudelle pidettiin sitä, että seksuaalirikoksesta tuomittu on integroitunut Suomeen niin hyvin.

MOT:in mukaan yksi Suomeen jäänyt raiskauksesta tuomittu oli viisikymppinen Nepalista lähtöisin ollut mies, joka oli saanut ehdottoman tuomion ja joutunut maksamaan 10 000 euron korvaukset uhrille 2014 tapahtuneesta raiskauksesta. Naimisissa ollut mies oli raiskannut naisen, johon hänellä oli ollut suhde. Raiskauksen yhteydessä mies oli purrut naista kasvoihin.

Miltei kymmenen vuotta Suomessa olleelle ja koko ajan töissä olleelle miehelle oli Maahanmuuttoviraston mukaan syntynyt niin merkittävät yksityis- ja työelämän siteet, että miestä ei karkoteta, vaikka se lain mukaan olisi mahdollista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?