Autoilija peruutti miehen päälle – alkoi hurja pako­matka ympäri Hervantaa

Julkaistu:

Pakoauto ajoi osan matkasta yli sadan kilometrin tuntivauhtia. Alueella oli 40 kilometrin nopeusrajoitus.
Poliisi ajoi usean yksikön voimin takaa ylinopeutta ajanutta henkilöautoa perjantai-iltana Tampereen Hervannassa.

– Poliisille tuli ilmoitus pakenevasta autosta tuli kello 21.22 perjantai-iltana. Kuljettaja oli törmännyt pysäköintipaikalla olleeseen autoon ja peruuttanut pysäköidyn auton ulkopuolella seisoneen miehen päälle rikoskomisario Juha Myllymäki Sisä-Suomen poliisista kertoo Ilta-Sanomille.

Aiheesta kertoivat aiemmin Aamulehti ja Iltalehti.

– Juttua tutkitaan rikosnimikkeillä törkeä liikenteen vaarantaminen, vammantuottamus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja rattijuopumus. Tutkinta on alkuvaiheessa. Siitä törmäsikö pakenija mahdollisesti tahallaan parkkipaikalla olleeseen mieheen, ei voida vielä sanoa mitään, sillä useita todistajia on vielä kuulematta, Myllymäki kertoo.

Törmäyksessä loukkaantunut mies on sairaalassa hoidettavana.

Myllymäki kertoo, että pakenija ajoi ympäri Hervantaa. Pakoauto kaahasi välillä kevyen liikenteen väylällä ja kadulla vastaantulijoiden kaistalla.

Pakoauto ajoi osan matkasta yli sadan kilometrin tuntivauhtia. Alueella oli 40 kilometrin nopeusrajoitus.

– Poliisipartio löysi pakoauton nopeasti eli noin puolen tunnin takaa-ajon jälkeen. Auto oli hylättynä Karkunvuoren tunnelin läheltä. Auton kuljettanut 30-vuotias mies ja yksi matkustaja tavoitettiin läheisestä metsiköstä noin kello 22, Myllymäki sanoo.