Juhamatti Vahdersalo voitti arvostetun kansainvälisen valokuvakilpailun – katso upeat voittokuvat - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Juhamatti Vahdersalo voitti arvostetun kansainvälisen valokuvakilpailun – katso upeat voittokuvat

Oriveteläinen Juhamatti Vahdersalo voitti arvostetun valokuvakilpailun pääpalkinnon.

Tämä kuva on yksi niistä kuvista, joilla Juhamatti Vahdersalo osallistui kilpailuun. Tätä kuvaa on rajattu alkuperäisestä kuvasta. Alkuperäisen kuvan näet jutusta.­

16.3.2019 23:04

Oriveteläisen valokuvaajan Juhamatti Vahdersalon kuvat niittivät mainetta eurooppalaisten ammatti­valokuvaaja­järjestöjen liiton Federation of European Professional Photographers (FEP) järjestämässä kuvakilpailussa.

Hän voitti kuvituskuvasarjan (illustration / digital art) sekä koko kilpailun pääpalkinnon.

Palkinnot jaettiin Itävallan Innsbruckissa lauantai-illalla. Liittoon kuuluu yli 50 000 eurooppalaista ammattivalokuvaajaa noin 20 maasta.

Vahdersalo oli silmin nähden onnellisen näköinen voitettuaan pääpalkinnon.

– Minulla ei ole mitään puhetta.

– Tämä on kunnia ja olen kiitollinen tietysti. En tiedä, mitä muuta sanoa. Kiitos teille kaikille, Vahdersalo sanoi palkintoseremoniassa englanniksi.

– Tämä on tosi hienoa. Tämä tuli vähän puskista kuitenkin itselle, kun en osannut yhtään arvata moista, 35-vuotias Vahdersalo sanoi myöhään lauantai-illalla IS:lle.

Hän lähetti juhlatilaisuudessa myös terveiset kotiin suomeksi.

– Terveisiä kotiin. Olette tärkeitä, Vahdersalo sanoi.

Vahdersalo on erikoistunut mielikuvituksellisten kuvien tekemiseen. Yksi kuva, joka oli palkittujen joukossa, oli porkkanasta, joka makasi tuolilla.

Vahdersalo kertoo IS:lle, että esimerkiksi porkkanakuva on kuvattu oikeissa, pienissä lavasteissa. Hän on myös lisännyt kuvaan Photoshopilla tarkkoja yksityiskohtia.

– Ne on aitoja lavasteita, jotka kuvissa näkyvät, ja niitä on ehostettu Photoshopissa. Eli vihannekset on aitoja ja lavastukset on aitoja, mutta yksityiskohtia on lisätty jälkeenpäin, Vahdersalo kertoo kuvitustyylistään.

Myös nämä kuvat Vahdersalo lähetti kilpailuun.

Vahdersalo sai tuotepalkintoja.

Jyväskylän Säynätsalossa asuva Hannu Rainamo voitti urheilukategorian. Rainamo on Ilta-Sanomien avustaja.

Rainamo on tunnustuksesta innoissaan.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun yritin kunnolla tarjota kuvia kilpailuun. Kyllä se superhienolta tuntuu, 36-vuotias Rainamo sanoo.

Voittokuvista kaksi Rainamo otti Mikkelin SM-rallissa viime vuoden helmikuussa. Toisessa kuvassa motoristi teki hienon tempun.

– Kuva, jossa motskari hyppää, niin se on stunt-showsta ennen kisaa, Rainamo sanoo.

Hannu Rainamo otti tämän kuvan ennen varsinaista rallin SM-kisan alkua.­

Toinen kuva on itse varsinaisesta kilpailutilanteesta.

Tässä kuvassa on vauhtia.­

Kolmas kuva, jolla Rainamo osallistui kilpailuun, on otettu Red Bull Crashed Ice Jyväskylä -alamäkiluistelukilpailusta. Myös tämän kuvan hän nappasi viime vuoden helmikuussa.

Red Bull Crashed Ice Jyväskylä -tapahtumassa riitti menoa ja meininkiä.­

– Se oli näköjään hyvä kuvakuukausi, Rainamo naurahtaa.

Rainamo kertoo IS:lle, että hän saa palkinnoksi ainakin kameran, joka on kullattu. Sen tarkemmin hänellä itsellään ei ollut palkinnosta vielä tietoa lauantai-illalla.

Rainamon mielestä täydellinen urheilukuva on visuaalinen ja teknisesti erinomainen. Rainamon mielestä kuvassa pitää olla myös jotain ”erilaisuutta”, kuten tavanomaisesta poikkeava kuvakulma. Rainamo painottaa myös kuvan sommittelua.

– Ja tärkeintä on tietysti se itse tilanne. Jos saa justiin sen oikean tilanteen napattua, niin se on haasteellisinta. Kaikki tapahtuu sekunnissa tai alta sen, Rainamo selvittää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?