Romumetallimiehet toivat maahan doping­aineita ja kasvattivat kannabista varasto­halleissa Pirkan­maalla – molemmille vuosien tuomiot

Julkaistu:

Rikos
Pirkanmaalainen romumetallialalla toiminut mieskaksikko tuomittiin perjantaina dopingaineiden maahantuonnista ja varastoinnista Pirkanmaan käräjäoikeudessa.
Tutkinta alkoi, kun Tulli takavarikoi Kiinasta tilatun kasvuhormonilähetyksen vuonna 2016. Sen vastaanottajaksi oli ilmoitettu tekaistun yrityksen osoite- ja yhteystiedot.

Tutkinta johti Tullin lopulta varastohalleihin Nokian ja Tampereen rajalla. Tulli löysi satoja injektiopulloja muun muassa testosteronia ja tuhansia tabletteja muita dopingaineita. Lisäksi selvisi, että miehet olivat kasvattaneet kymmeniä hamppukasveja kahdessa varastohallissa merikonteissa ja kasvatusteltoissa.

Miehet saivat tuomiot muun muassa törkeistä huumausainerikoksista ja törkeistä dopingrikoksista. Toinen heistä, Kalle Juhani Koivula, 32, tuomittiin kolmen ja puolen vuoden vankeuteen. Tero Ensio Kytölä, 52, sai kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden tuomion.