Koululaisten ilmastolakkoon osallistui 2000 mielenosoittajaa Helsingissä – kuudesluokkalaisilta kipakat terveiset aikuisille: ”Herätkää”

rac

Julkaistu:

Nuorten ilmastolakko keräsi Senaatintorille yli 2000 mielenosoittajaa.
”Herätkää aikuiset”, Senaatintoritorilla vaadittiin aamupäivällä.

Kansainväliseen ilmastolakkoon osallistui Helsingissä yli 2 000 mielenosoittajaa, poliisi arvioi. Kulkue lähti Senaatintorilta ja päättyi Eduskuntatalolle.

Nuorten mielenosoittajien joukossa Tuomiokirkon täpötäysillä portailla oli myös joukko Vallilan ala-asteen kuudesluokkalaisia. He kertovat jutun alussa olevalla videolla omat ilmastoterveisensä aikuisille.


Opetushallitus kertoi aiemmin, että on koulujen itsensä asia päättää, onko ilmastolakko hyväksyttävä syy olla poissa koulusta. Vallilan ala-asteella asiasta ei tarvinnut edes keskustella.

Aloite tuli oppilailta itseltään, opettaja Nina Kilpimaa-Lipasti kertoo. Opettajan mukaan mielenosoitus sopii opetussuunnitelmaan täydellisesti.

Koulussa on käsitelty ilmastonmuutosta ja vaikuttamista. On seurattu 16-vuotiasta ruotsalaista ilmastoaktivistia Greta Thunbergia ja mietitty, mitä itse voidaan tehdä.

– Olemme keskustelleet siitä, koska vaikutukset alkavat näkyä. Että kuinka monta kertaa me täällä marssimme, Kilpimaa-Lipasti sanoo.